O fetita de 7 ani, impuscata de politisti, va fi operata

O fetita de 7 ani, impuscata de politisti, va fi operata la Spitalul Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare, diagnosticul fiind fractura de metatars la laba unui picior. Copila a fost impuscata in picior in timpul unei operatiuni de urmarire, dupa ce politistii au incercat sa opreasca o masina cu focuri de arma. Potrivit unor surse judiciare, un glont ar fi ricosat din tabla masinii in fata aflata pe bancheta. Directorul Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare, Vasile Pop, a declarat ca starea de sanatate a micutei este buna.

Vezi si Copil de 11 ani ranit grav intr-un parc din Calarasi

„Starea de sanatate a fetitei este buna, urmeaza sa intre in sala de operatii medicul pediatru cu ortopedul pediatru sa rezolve fractura de metatars, este la laba piciorului. Este o plaga transfixianta cu fractura de metatars si se va interveni chirugical”, a spus Pop.

Fetita a fost impuscata in picior in timpul unei operatiuni de urmarire, dupa ce politistii au incercat sa opreasca o masina cu focuri de arma. Politistii au intervenit pentru prinderea unui sofer care nu a oprit la semnalele unei masini de politie pe raza comunei Poienile de sub Munte, judetul Maramures. In timpul urmaririi, soferul a parasit soseaua, traversand albia Raului Luhei, apoi politistii au gasit autoturismul parcat langa o casa, in care suspectul a abandonat, la niste cunostinte, trei copii, doua fete si un baiat, cu varste cuprinse intre 5 si 16 ani.

Politia nu a dat detalii legate de modul in care a fost ranita fetita, dar surse judiciare au declarat ca fetita a fost ranita de un glont care a ricosat din tabla masinii.

Suspectul urmarit de politisti a fost prins intr-o livada, iar vineri este supus unei expertize psihiatrice. Intrebati daca modul de interventie al politistilor este anchetat, reprezentantii IPJ Maramures au raspuns negativ.

„In prezent, cercetarile sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus. Mentionam faptul ca autoturismul de teren era radiat din circulatie si avea numar fals de inmatriculare. Soferul masinii de teren si-a continuat deplasarea si a accelerat inspre autospeciala de politie, virand brusc pe un teren accidentat, pentru a-si asigura scaparea. Ca urmare a acestui fapt, politistii au pornit in urmarirea autovehiculului, unul dintre acestia executand mai multe focuri de arma, atat in plan vertical, cat si in directia masinii”, au transmis reprezentantii IPJ Maramures.

Fata a fost transportata la spital pentru a i se acorda primul ajutor, iar viata ei nu este pusa in pericol.

Procurorul efectueaza cercetari pentru vatamare corporala

Procurorul de caz efectueaza cercetari, in cadrul dosarului de la Maramures, si pentru vatamare corporala, dupa ce o fetita de 7 ani a fost impuscata in picior de politisti in timpul unei urmariri. Cercetarile pentru vatamare corporala sunt efectuate in cadrul dosarului deja deschis ce vizeaza infractiuni de punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat, punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu numar fals de inmatriculare si lasarea fara ajutor a unei persoane aflate in dificultate. La nivelul Politiei nu este ancheta interna.

„La acest moment, nu este o ancheta prin compartimentul de control intern. Toate activitatile se desfasoara in cadrul dosarului penal intocmit deja in acest sens, iar activitatile desfasurate de politisti sunt sub supravegherea unui procuror”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), Georgian Dragan.

Citeste si Lipsesc citostaticele pentru copii din spitale

Intrebat daca ar putea fi avuta in vedere o eventuala neglijenta in serviciu in acest caz, Dragan a subliniat ca procurorul este cel care analizeaza tot ce tine de dosar.

„Cu siguranta, cercetarile vor continua in aceasta cauza si vom putea reveni cu detalii suplimentare atunci cand le vom primi de la colegii din Maramures, respectiv activitatile care se desfasoara sub coordonarea procurorului de caz”, a explicat reprezentantul IGPR.

Sursa: Mediafax.ro

Citeste si Vatra Dornei: Un copil a murit, altul e ranit grav. Incidentul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here