Vatra Dornei: Un copil a murit, altul e ranit grav. Incidentul s-a produs dupa ce unul dintre copii s-a jucat cu focul

Un copil de un an si doua luni a murit, iar altul, in varsta de doi ani si opt luni, este ranit grav, cu arsuri de cai respiratorii, in urma unui incendiu dintr-un imobil din Vatra Dornei, judetul Suceava. La spital, ranita grav, a ajuns si mama celor doi copii.

Citeste si: Cinci adulti si doi copii, la spital in urma unui incendiu din Bucuresti

„In interior a fost gasit un copil de 1 an si 2 luni ars, din pacate decedat. Mama si un alt copil de 2 ani si 8 luni au fost transportati la spital”, a spus purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, Alin Galeata.

Ancheta declansata dupa moartea bebelusului de la Vatra Dornei a scos la iveala faptul ca locuinta in care se aflau doi copii – o fetita de un an si doua luni si un baietel de doi ani si opt luni a izbucnit un incendiu, dupa ce micutul s-a jucat cu focul. Copilul, care a ramas nesupravegheat dupa ce mama a plecat la un magazin din zona sa ia lapte, a luat din soba carbuni aprinsi pe care i-a scapat pe jos si pe patutul surorii sale care a luat foc. Pana cand s-a intors mama de la magazin, fetita in varsta de un an si doua luni murise carbonizata in patut iar baietelul suferise arsuri la nivelul mainilor.

“Dupa cercetarile efectuate de catre pompieri si politisti, s-a constatat ca nu a fost nicio explozie, asa cum s-a anuntat la 112, ci un incendiu. Cauza probabila de izbucnire a acestuia a fost stabilita ca fiind joaca copiilor cu focul”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, Alin Galeata.

“Baietelul a fost transportat la spitalul din Vatra Dornei iar medicii au stabilit ca acesta sa fie transferat la Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou din Suceava. Medicii de la Vatra Dornei au considerat ca nu este nevoie de elicopter pentru transferul copilului, asta inseamna ca starea copulului nu era foarte grava, dar asteptam sa vedem decizia medicilor de la Suceava”, a mai spus Alin Galeata.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Dupa incendiul de la Scoala 124, parintii ar trebui sa ia atitudine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here