Minore in varsta de 11 ani, fortate sa se prostitueze

Trei suspecti sunt audiati la Baia Mare, fiind acuzati ca racolau minore in varsta de 11 ani, si le fortau sa se prostitueze. Doua fete au fost sechestrate in casa unuia dintre suspecti si violate atat de acesta, cat si de prieteni de-ai sai.

Vezi si Profesoara din Capitala, acuzata ca a vorbit urat cu elevii si ca a avut un comportament agresiv

Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, procurorii din Maramures si politisti au facut, luni, 3 perchezitii domiciliare in municipiul Baia Mare, intr-o cauza in care se fac cercetari fata de 3 suspecti pentru savarsirea infractiunilor de trafic de minori, lipsire de libertate in mod ilegal si act sexual cu un minor.

Exista suspiciunea ca, in perioada martie 2017 – octombrie 2018, pe raza municipiului Baia Mare, un suspect, beneficiind de sprijinul larg si contributia altui suspect in cauza, a initiat si a desfasurat in mod coordonat, sistematic, ample activitati de racolare repetata a unor fetite minore, unele avand chiar varste foarte fragede (incepand de la 11 – 12 ani pana la 17 ani) in scopul exclusiv de a le influenta si a le determina sa practice prostitutia in favoarea lui.

Fetele erau racolate din medii cu un nivel de educatie si de moralitate scazut, cu parinti dezinteresati si avand la randul lor probleme de natura sociala si financiara, aceste criterii permitandu-i suspectului sa actioneze in sensul atragerii fetelor in anturajul lui, fie prin promisiunea facilitarii prieteniilor dintre fete si anumiti baieti din anturajul suspectului pentru care minorele manifestau afectiune, fie prin promisiunea „protectiei” pe care afirma ca le-o va da fata de parinti sau autoritati in cazul in care acestia s-ar sesiza despre activitatile victimelor, fie promisiunea oferirii unor sume de bani pentru a-si cumpara diverse lucruri pe care si le doreau.

Vezi si Despre dificultatile de acomodare la gradinita cu Emilian Apostol, managerul unei gradinite private

Potrivit sursei citate, suspectul a racolat si a gazduit, in perioada 2 – 26 martie 2017, doua minore, intr-un imobil din Baia Mare, promitandu-le ca le va ajuta sa ajunga in Germania. In realitate, suspectul le-a sechestrat pe minore, impotriva vointei acestora si profitand de vulnerabilitatea data de varsta si lipsa de experienta, le-a obligat, prin diferite forme de constrangere, sa intretina in mod repetat relatii sexuale atat cu el, cat si cu mai multi prieteni de-ai sai, inclusiv cu proprietarul imobilului, in schimbul unor sume de bani pe care si le-a insusit, precum si a unor avantaje locative.

Din cercetari a rezultat ca fetele exploatate sexual in perioada respectiva, in varsta de 16 ani, respectiv 17 ani, au fost tinute cu forta in imobilul situat in Baia Mare, fiind violate de catre cei doi suspecti.

Pana la aceasta data, au fost identificate alte 4 minore cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani, obligate de catre suspecti la practicarea prostitutiei.

”S-a retinut ca suspectul le–a obligat pe minore sa intretina relatii sexuale cu acesta, fie in scopul dezvirginarii acestora, fie de a le invata cum sa se comporte cu clientii in timpul actului sexual, ulterior profitand de ascendentul avut asupra lor si determinandu-le sa practice prostitutia in beneficiul sau. De asemenea, susnumitul a pretins fetelor sa ii <raporteze> toate discutiile si toate detaliile intalnirilor avute cu diferiti barbati, amenintandu-le ca in cazul in care nu-i relateaza integral adevarul, le va confrunta cu persoanele respective sau le va <denunta> organelor de politie. In acest fel, a fost indusa minorelor o stare de teama si de dependenta fata de suspect. De asemenea, din analiza continutului probelor administrate, s-a retinut ca suspectii le-au determinat pe minore sa practice preponderent relatii sexuale orale, motivat inclusiv de faptul ca in eventualitatea descoperirii activitatilor infractionale de catre organele de urmarire penala, acestea nu vor putea avea dovada urmelor unor raporturi sexuale normale prin intermediul unor expertize medico-legale vizand un examen ginecologic al victimelor”, arata DIICOT.

La sediul DIICOT Maramures au fost aduse la audieri 3 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia de Operatiuni Speciale.

Actiunea a beneficiat de sprijinul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures, iar la perchezitii au participat si luptatori din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale Maramures.

Vezi si Printul Harry isi doreste o fetita

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here