Sorina Pintea spune ca scolile nu vor fi inchise in timpul epidemiei de gripa

Sorina Pintea a spus ca in perioada epidemiei de gripa cursurile nu vor fi suspendate, iar in anumite cazuri, decizia apartinand DSP. La randul sau, directorul de la „Matei Balș”, Streinu Cercel, a precizat ca este important ca, in vacanta, elevii sa evite aglomeratiile.

Citeste si: Epidemie de gripa in Romania. Copiii sa evite colectivitatile!

“Evolutia gripei este influentata de aglomeratii mai putine, iar vacanta de saptamana viitoare credem ca poate sa influenteze in bine cu conditia ca in aceasta perioada copii sa evite colectivitatile. (…) In prima saptamna in care am luat decizia de a transmite rugamintea Ministerului Educatiei Nationale de a suspenda cursurile, avem 5.824 de imbolnaviri. In urmatoarea saptamana, exceptand acele zile libere am avut 4.700, tot un numar foarte mare. (…) Este vorba despre infectii respiratorii, nu vorbim de gripa”, a declarat, miercuri, ministru Sanatatii, Sorina Pintea.

De asemenea, ministrul Sanatatii a explicat ca, in ciuda faptului ca exista o circulatie mai intensa a virusului gripal in regiunile de Sud şi Sud-Est, problemele in şcoli sunt punctuale, astfel incat acestea nu vor fi inchise, precizand ca daca numarul de elevi absenti intr-o unitate de invatamant e de 20% aceasta poate fi inchisa.

Sorina Pintea a precizat ca decizia de a suspenda cursurile intr-o clasa sau intr-o şcoala apartine Inspectoratului Şcoalar pe baza recomandarilor venite de la Directiile de Sanatate Publica.

La randul sau, managerul Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a spus ca vacanta intersemestriala de saptamana viitoare este binevenita.

“Slava Domnului ca o sa vina o vacanta, scurta sau lunga nu are importanta. Daca lumea intelege sa nu-şi ia copiii şi sa nu-i duca in malluri este un lucru bun. Daca nu inteleg acest lucru, atunci ne vom aştepta sa avem alte imbolnaviri. Recomandarea noastra este ca in aceasta perioada sa-i duca la bunica sau bunicul, nu in mall-uri, unde aglomeratia este foarte mare”, a declarat managerul Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat, miercuri dimineata ca e declarata epidemie de gripa, deoarece au fost inregistrate trei saptamani epidemice consecutiv. Pana in prezent, sunt 58 de decese din cauza bolii.

Sursa: Mediafax

Citeste si: 3 mituri despre medicamente, raceli si gripa la copii

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here