Profesoara din Capitala, acuzata ca a vorbit urat cu elevii si ca a avut un comportament agresiv

Mai multi parinti ai elevilor din clasele a VI-a si a VIII-a de la Scoala “Sfantul Andrei” din Capitala acuza profesoara de Educatie Tehnologica ca a vorbit urat cu elevii si ca a avut un comportament agresiv. Inspectoratul scolar a demarat o cercetare disciplinara, aceasta nefiind prima abatere.

Vezi si Profesor din Sebes, acuzat ca a palmuit un elev care a avut un limbaj indecent

“La adresa Inspectoratului Scolar s-au prezentat mai multi parinti ai elevilor pe care profesoarea de tehnologie ii are in norma didactica cu o plangere referitoare la limbajul, comportamentul si metodele de predare ale profesoarei, insotiti ulterior si de doamna director a institutiei de invatamant. La aceste discutii, alaturi de inspectorul general scolar, s-a ajuns la concluzia in baza dovezilor ca trebuie sa demareze o cercetare disciplinara la adresa profesoarei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatoarea de cuvant a Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti, Marina Manea.

Manea mai precizeaza ca cercetarea disciplinara a inceput luni si are termenul de solutionare 30 de zile.

„Situatia era cunoscuta. Nu e prima data cand profesoara a ajuns la o unitate de invatamant si genereaza astfel de conflicte cu elevii si parintii acestora. Profesoara a participat de fiecare data la examenele nationale, acolo a luat o nota mare, care i-a permis sa ocupe un post. De asemenea, are documentele medicale in ordine, fapt care semnifica ca poate lucra in invatamant”, a spus reprezentantul Inspectoratului scolar.

Parintii elevilor din clasele a VI-a si a VIII-a de la Scoala Gimnaziala “Sfantul Andrei” din Capitala au scris, in plangerea adresata directoarei institutiei de invatamant, ca inca de la prima lectie profesoara a creat o atmosfera „de intimidare” si violenta emotionala, comunicandu-le ca nu este prietena lor.

„Inca de la prima ora de predare, doamna profesor a creat o atmosfera de intimidare si violenta emotionala/psihologica asupra elevilor, comunicandu-le printre altele ca „nu este prietena lor, le este sefa, iar ei sunt sclavii ei” si ca „ei sunt vinovati de moartea mamei sale”. Lasand la o parte regulile stricte impuse de dansa, aceasta face afirmatii in fata elevilor legate de faptul ca detine o arma si mentioneaza prin cuvinte nepotrivite acuzatii ce nu fac obiectul disciplinei pe care o preda”, se arata in plangerea transmisa de parinti.

Vezi si Ancheta la o scoala dupa ce un profesor a publicat imagini din vestiarul fetelor

Sursa: Mediafax.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here