In caminul unui liceu au fost cazati muncitori alaturi de elevi

ISJ Gorj a inceput o ancheta, dupa ce in caminul liceului din Targu-Carbunesti au fost cazati muncitori alaturi de elevi. Mai multe camere si cantina caminului au fost scoase la licitatie pentru a creste veniturile Liceului, potrivit conducerii acestuia.

Vezi si Fostul ministru al Educatiei: Limba romana este in pericol in clasele minoritatilor nationale

Consilierii locali din Targu-Carbunesti au votat, la solicitarea reprezentantilor Colegiului National Tudor Arghezi si in baza cererii unui om de afaceri din oras, ca internatul Colegiului National „Tudor Arghezi” sa fie inchiriat in lunile septembrie si octombrie pentru muncitori, existand posibilitatea de prelungire a contractului.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Gorj, Georgeta Popescu, a declarant corespondentului MEDIAFAX, ca a inceput o ancheta in acest caz, urmand sa se verifice in ce conditii s-a facut schimbarea destinatiei cladirii, fara avizul Ministerului Educatiei Nationale.

„Raportul nu este incheiat de catre Inspectorul Scolar de sector. Zilele acestea vom avea concluziile anchetei. Noi nu suntem de acord cu schimbarea destinatiei vreunei cladiri aflata in incinta scolilor, fara avizul Ministerului Educatiei Nationale. Orice situatie care incalca legea trebuie sa ajunga in atentia organelor competente. Oricum, nu am fost informati si a fost trimis inspectorul scolar de sector sa vada care sunt detaliile, sa vedem ce masuri vom lua. Toate spatiile, cladirile sunt in patrimoniul local, in administrarea Consiliului Local, dar nu le poate fi schimbata destinatia decat cu aviz, noi nu am dat aviz niciodata in scop comercial”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Georgeta Popescu, purtatorul de cuvant al ISJ Gorj.

Citeste si Ancheta dupa ce mama unei fetite a reclamat ca fiica ei a fost bruscata la cresa

De cealalta parte, directorul liceului, Liliana Dumitrescu, spune ca a decis inchirierea internatului si a cantinei pentru a suplimenta veniturile institutiei si ca nu ar fi fost schimbata destinatia caminului prin cazarea unor muncitori, alaturi de elevi.

„Toate acestea se fac cu acordul primariei. Nu s-a schimbat destinatia spatiului. Tot servicii de masa si cazare. Este inchiriat temporar, trebuie sa atragem surse extrabugetare, incerc sa fac ceva bun pentru colegiu. Copiii sunt separati de muncitori si nu este singurul internat scolar din acest judet sau din tara in care se inchiriaza spatiile excedentare. O singura persoana a participat la licitatie. Se cere avizul Ministerului daca se schimba destinatia, eu nu am dat discoteca acolo, nu am facut club, este serviciu de masa si cazare. Elevii au spatiul lor. Ei stau trei in camera, in acest moment. Nu am facut nimic ilegal. Elevii au intrari separate, sunt despartiti de muncitori, deci nu este nimic in neregula”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Liliana Dumitrescu, directorul Colegiului National Tudor Arghezi.

Primarul din localitate sustine ca licitatia pentru inchirierea unei suprafete de 400 de metri patrati in incinta caminului a fost organizata de reprezentantii liceului.

„Nu este schimbata destinatia. Acolo functioneaza internatul scolii si, in regulamentul lor, probabil, au si aceasta inchiriere de camere. Copiii au intrari separate. Destinatia unei cladiri se schimba atunci cand acolo nu mai ai invatamant, dar ei inca au copii, numai ca au copii putini, 9 – 10, iar cheltuielile sunt foarte mari si probabil ei pentru asta au gasit cumva ca sa-si mareasca veniturile. La liceu au facut licitatia, nu a facut-o Consiliul Local. Liceul a facut o solicitare la Consiliul Local, inregistrata pe 17 iulie la primarie, Consiliul Local a dat o hotarare prin care a fost de acord cu inchirierea acestui spatiu la licitatie. La licitatie putea sa participe oricine”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Danut Birau, primarul orasului Targu-Carbunesti.

Citeste si Anchete la Vaslui, dupa ce doua fete s-au batut in curtea Liceului din Puiesti

Licitatia a fost castigata de singura firma participanta, detinuta de un om de afaceri din Targu-Carbunesti, cunoscut ca fiind un apropiat al viceprimarului. In spatiul inchiriat, acesta ofera servicii de cazare si masa unor angajati ai unor firme care efectueaza lucrari in judetul Gorj.

„Din cate stiu eu, nu s-a schimbat destinatia spatiului. Destinatia spatiului corespunde cu fostul cod CAEN (Clasificarea Activitatilor din Economia Nationala), acelasi cod CAEN a ramas. Bani face si inspectoratul, toata lumea face bani. Licitatia s-a publicat pe site-ul Ministerului Invatamantului sau cum se numeste. A fost publica. Nu a fost problema mea. Eu am facut o simpla cerere pentru inchirierea unui spatiu cu aceeasi destinatie, de camere de locuit. In niciun caz restaurant, bar. Cererea a fost facuta catre liceu”, a spus, pentru MEDIAFAX,
Cosmin Mihailescu, omul de afaceri care a inchiriat o parte din camerele si cantina caminului de elevi.

Firma lui Cosmin Mihailescu plateste lunar, in schimbul spatiului inchiriat, aproximativ 4.000 de lei si utilitati. Si politistii din cadrul IPJ Gorj au anuntat ca fac verificari in acest caz.

Vezi si Doi elevi ai liceului Lovinescu din Capitala batuti de alti trei baieti

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here