Evaluarea nationala a elevilor de clasa a IV-a, in toi

Evaluarea nationala a elevilor de clasa a IV-a 2019 a inceput cu testarea la Limba romana, potrivit calendarului anuntat de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) Dupa evaluarea competentelor fundamentale dobandite in ciclul primar, finalul clasei a IV-a, la limba romana, va urma matematica si limba materna.

Citeste si Ecaterina Andronescu acuzata ca schimba ilegal calendarul admiterii in invatamantul liceal

Elevii claselor a VI-a vor sustine evaluarea competentelor fundamentale acumulate in ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) in zilele de 22 mai (limba si comunicare) si 23 mai (matematica si stiintele naturii). Cumulat, se estimeaza participarea a peste 550.000 de elevi.

Salile in care au loc evaluarile sunt, de regula, cele in care elevii isi desfasoara activitatea in mod obisnuit. Acestea vor fi adaptate in prealabil, dupa caz, in functie de testul planificat, prin eliminarea oricaror materiale didactice care ar putea influenta desfasurarea probelor. Durata alocata rezolvarii este de 60 de minute pentru elevii claselor a IV-a si a VI-a.

Testele vor fi evaluate de catre cadrele didactice din unitatile de invatamant in care acestea se desfasoara, in termen de cel mult 7 zile de la data sustinerii ultimului test. Rezultatele individuale obtinute la aceste evaluari nu se afiseaza/nu se comunica public si nu se inregistreaza in catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unitatii de invatamant prin elaborarea planurilor individualizate de invatare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor si a parintilor/reprezentantilor legali asupra stadiului formarii si dezvoltarii competentelor evaluate, potrivit Ministerului Educatiei Nationale.

Vezi si Noua copii au ajuns la spital dupa ce au consumat lapte stricat la scoala

Sursa : Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here