Elevii din Suceava, intampinati la trecerile de pietoni cu mesaje inedite

Elevii de la patru scoli din Suceava au fost intampinati in prima zi de scoala, cu mesaje inedite scrise pe trecerile de pietoni din apropierea institutiilor de invatamant, menite sa le atraga atentia pentru a fi atenti.

Vezi si Elevii unei clase I din Galati au facut ore pe hol, in prima zi de scoala

Un proiect inedit, menit sa atraga atentia elevilor si parintilor, pentru ca micutii sa nu cada victime accidentelor rutiere a fost lansat de Inspectoratul de Politie Suceava in colaborare cu un ONG din oras.

Trecerile de pietoni de langa patru scoli si licee din oras au fost inscriptionate cu mesaje pentru elevi si parinti precum „Ia-ti copilul de mana” sau ”Coboara de pe bicicleta” la scolile primare si gimnaziale si ”Nu folosi telefonul” sau ”Scoate castile” in zona liceelor.

Aceste mesaje urmeaza sa fie inscriptionate pe toate trecerile de pietoni situate in apropierea unitatilor de invatamant din judet.

“Prevenirea victimizarii copiilor urmare a accidentelor rutiere reprezinta o prioritate a politiei sucevene. O categorie speciala de participanti la traficul rutier o reprezinta copiii, care, in contextul particularitatilor specifice varstei, sunt vulnerabili la implicarea in accidente de circulatie, reactiile lor fiind imprevizibile pentru conducatorii auto”, se arata intr-un comunicat de presa al Inspectoratului de Politie Suceava.

Vezi si Fetita de 4 ani in stare grava dupa ce poarta metalica a cazut peste ea

Politistii arata ca, impreuna cu o asociatie, au initiat un proiect de marcare si inscriptionare a trecerilor pentru pietoni din zona scolilor cu recomandari preventive.

”Astfel de marcaje au fost deja realizate in acest weekend in zona a patru unitati de invatamant din municipiul Suceava, iar in perioada urmatoare proiectul va fi extins, cu sprijinul partenerilor, preconizandu-se realizarea unor astfel de marcaje de impact la nivelul intregului judet”, se mai arata in comunicat.

Sursa: Mediafax

Afla detalii despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here