Elevii unei clase I din Galati au facut ore pe hol, in prima zi de scoala

Elevii unei clase I de la o clasa I a unei scoli din orasul Galati au stat, luni, pe hol, in prima zi a anului scolar, deoarece clasa lor este in curatenie. Purtatorul de cuvant al ISJ Galati, Oana Enache, spune ca banii pentru igienizari au venit tarziu.

Vezi si Liceul din Timisoara, care a dat doi laureati Nobel, fara autorizatie ISU din cauza unei erori

Pentru prima zi de scoala, conducerea Liceului cu Program Sportiv din Galati, unitate de invatamant cu clase I-XII, a improvizat o clasa pe hol, la parter, chiar in dreptul clasei unde vor invata copiii. Totusi, profesorii spun ca situatia se va regla de marti, in conditiile in care copiii vor fi dusi intr-o clasa de la etaj unde vor sta pana la finalul lucrarilor.

„ Nu se poate spune ca elevii invata pe hol. Igienizarea o vom incheia intr-o saptamana, cel mult doua, nu afecteaza programul scolar”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Liceului cu Program Sportiv, Maria Popescu.

Situatia a fost remarcata si de preotul care a facut slujba de sfintire a cladirii in prima zi de scoala, acesta mentionand in discursul sau ca stropirea cu agheasma o face in curte „din cauza situatiei deosebite in care se afla clasele”.

De asemenea, educatoarea de la clasa I le-a spus copiilor ca „scoala a inceput in conditii putin vitrege”, referirea fiind tot la stadiul lucrarilor de igienizare.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Galati au aflat despre situatia de la Liceul cu Program Sportiv si confirma ca, incepand de marti, copiii de clasa I vor fi transferati intr-un spatiu igienizat.

„ In clasa lor se varuieste, banii pentru igienizari au venit tarziu din cauza licitatiilor. Oricum, ei nu vor invata pe hol, vor fi dusi intr-o clasa curata. Nu sunt probleme in Galati din acest punct de vedere. Noi le-am solicitat directorilor sa ne informeze daca sunt probleme, dar nu am primit nicio solicitare”, a explicat corespondentului MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al ISJ Galati, Oana Enache.

Reprezentantii Primariei Galati sustin ca lucrarile de igienizare a spatiilor scolare au inceput cu mare intarziere din cauza rectificarii bugetare care a avut loc la sfarsitul lunii august.

„Mai sunt lucrari in aproape 30 de unitati de invatamant. Incercam sa nu afectam programul elevilor, reprezentantii scolilor au inteles situatia. De vina este rectificarea bugetara care s-a facut tarziu”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Primariei Galati, Raluca Ardean.

Liceul cu Program Sportiv din Galati are elevi din toate ciclurile, primar, gimnazial si liceal.

Sursa: Mediafax

Afla detalii despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here