Elev, disparut dupa o cearta cu parintii, pentru o nota slaba la simulare

cearta cu parintii

Un elev a disparut dupa o cearta cu parintii, pentru o nota slaba la simulare. Adolescentul de 15 ani, elev in clasa a 8-a la Scoala Gimnaziala Farcasesti, judetul Gorj, a disparut de acasa dupa ce mama lui i-a luat telefonul si nu i-a permis sa mearga la fotbal, pentru ca a avut rezultate slabe la simularea Evaluarii Nationale.

Citeste si Subiectele la romana la simularea examenului de Bacalaureat

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Gorj, Corina Scurtu, tanarul de 15 ani a fost dat in urmarire nationala, dupa ce a disparut in conditii suspecte de acasa, avand in vedere ca nu a mai plecat de acasa niciodata si nici nu a creat probleme pana acum parintilor. Mama baiatului sustine ca i-a interzis sa mearga la fotbal, la antrenamente, pentru ca obtinuse o nota slaba la simularea Evaluarii Nationale.

Femeia spune ca Ciprian are rezultate foarte bune la invatatura.

 „Suntem prin padure, il cautam peste tot. A luat o nota mica la simulare, nu era suparat pe tema asta, deoarece nu se trec in catalog si nu il afecteaza cu nimic. Luase un 4 la matematica. La romana luase peste 9, are numai 9 si 10 la scoala. A fost afectat ca, in ziua respectiva, i-am luat telefonul si i-am spus sa nu mearga la Rovinari, nu l-am lasat sa plece la antrenamentele de la fotbal. Sa vina acasa, ca nu se intampla nimic. A venit de la scoala, mi-a povestit ce s-a intamplat, ne-am certat de i-am luat telefonul, i-am spus sa nu plece niciunde. Nici macar nu am apucat sa vad pe unde a iesit. Eu am probleme de sanatate si am fost in spital cand a fost simularea. Profesorii mi-au spus sa stau linistita, ca nu se trec in catalog. I-am spus ca pedeapsa, duminica era ziua lui, pe 17, nu o sa-i fac ziua, dar eu fiind in spital, sotul i-a facut-o, deci nu l-a pedepsit nimeni. Se inscrisese la Liceul Militar in Craiova”, a declarat Elena, mama adolescentului de 15 ani.

Ciprian face parte din echipa de fotbal Jiul Rovinari.

„Dupa ce am iesit din spital, i-am spus ca trebuia sa puna mana sa invete mai bine, sa se gandeasca la faptul ca s-a inscris la liceul militar. El a vrut sa mearga la antrenament si, deoarece aveam eu treaba, i-am spus sa ma ajute si de aici el a inceput cu jigniri la adresa mea. Mi-a spus <lasa, ca iti arat eu tie, plec de acasa>, dar nu l-am crezut in stare. Mai are un frate mai mic. Il roaga sa vina acasa”, a mai declarat mama elevului de la Farcasesti.

Parintii le-au spus politistilor ca baiatul in varsta de 15 ani a plecat de acasa fara bani sau alte bunuri asupra sa.

Vezi si Rezultatele finale la simularea Evaluarii Nationale in anul scolar 2018-2019

Elevul a fost gasit la Caracal

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Gorj, Corina Scurtu, a declarat ca tanarul de 15 ani a fost gasit de politistii din judetul Olt, in orasul Caracal.

„Este audiat pentru a se stabili cu exactitate toate imprejurarile in care a ajuns in zona respectiva”, a declarat Corina Scurtu.

Mama baiatului a declarat ca nu a vorbit deocamdata cu fiul ei.

„Inca nu m-am intalnit cu copilul, au plecat politistii dupa el, sa-l ia. In primul rand il voi tine in brate. Nu avem rude in Caracal. Nu stiu ce a vrut sa faca, ori l-a luat cineva din gara. Sunt foarte bucuroasa. O sa-l las sa se linisteasca, sper ca o sa-mi povesteasca pe urma ce s-a intamplat”, a spus Elena, mama baiatului de 15 ani.

Surse judiciare au declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca tanarul le-ar fi spus politistilor, in timpul audierilor, ca ar fi mers pe jos pana la Caracal.

Tanarul de 15 ani a fost dat in urmarire nationala dupa ce joi a disparut in conditii suspecte de acasa, avand in vedere ca nu a mai plecat de acasa niciodata şi nici nu a creat probleme pana acum parintilor.

Citeste si Fetita de 7 ani disparuta de acasa, gasita dupa o saptamana

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here