Cum i-a sanctionat Colegiul Medicilor pe doctorii implicati in cazul copilului mort la Sanador

doctori

Colegiul Medicilor a decis sanctionarea, prin vot de blam, a medicilor de la Sanador care s-au ocupat de baietelul de 1 an si 10 luni care a murit dupa o operatie de hernie inghinala, deoarece concluzia anchetei arata ca nu au fost respectate normele legale privind activitatea medicilor.

Vezi si Cazul copilului care a murit la Sanador: soc hemoragic

„Comisia de Disciplina, investita cu solutionarea cauzei, a constatat ca aspectele prezentate in reclamatie si deduse judecatii forului disciplinar vizeaza conduita terapeutica si atitudinea deontologica ale medicilor implicati, ceea ce face de jure obiectul cercetarii disciplinare. Monitorizarea parametrilor vitali postoperator a fost insuficienta, ceea ce a condus la lipsa unei atitudini terapeutice active, legate de complicatia postoperatorie aparuta. Decesul s-a produs in urma aparitiei unui hematom retropertioneal, cauzat de lezarea unor vene ale funiculului spermatic stang, urmata de instalarea unui soc hemoragic initial insidios, ulterior progresiv si ireversibil”, se arata in raportul Colegiului Medicilor din Bucuresti.

Potrivit documentului, monitorizarea postoperatorie ar fi trebuit sa fie una complexa si sa includa explorari imagistice si biologice intr-o sectie de Terapie Intensiva pe o perioada mai indelungata, avand in vedere comorbiditatile preexistente ale copilului.

„Din punct de vedere al organizarii activitatii medicale a spitalului, consideram ca nu a fost asigurata continuitatea activitatii medicale in garda, conform legii, in ceea ce priveste monitorizarea chirurgicala pediatrica. Comisia de Disciplina, dupa administrarea tuturor probelor apreciate ca fiind necesare, constata ca faptele si imprejurarile aratate mai sus au constituit abatere de la buna practica medicala”, se mai arata in concluziile comisiei de Disciplina.

In urma anchetei Colegiului Medicilor din Capitala, s-a decis sanctionarea prin vot de blam medicilor chirurgi care au realizat actul operator si monitorizarea postoperatorie a copilului, a echipei de Anestezie si Terapie Intensiva participanta la monitorizarea postoperatorie a pacientului si sanctionarea echipei de Pediatrie care l-a monitorizat.

Decizia vine dupa ce Colegiul Medicilor din Capitala s-a autosesizat in octombrie 2018, dupa ce un copil in varsta de 1 an si 10 luni a murit la spitalul Sanador, in urma unei operatii de hernie inghinala.

La acel moment, reprezentanţii Spitalului Sanador au informat ca documentaţia şi declaratiile medicilor implicaţi arata ca au fost respectate procedurile şi protocoalele medico-chirurgicale aferente afecţiunilor respective. In acest caz, a fost deschis si un dosar penal.

Citeste si Expertiza INML in cazul copilului mort la Sanador: soc hemoragic in urma operatiei

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here