Consiliul Elevilor cere amanarea aprobarii bugetului de stat pentru 2019

Consiliul National al Elevilor solicita amanarea aprobarii bugetului de stat pentru anul 2019, precizand ca “printr-un mod aberant” se doreste stabilirea bugetului pentru invatamantul preuniversitar, prin ignorarea unor principii fundamentale, iar el nu poate inchide ochii cand sesizeaza nereguli.

Citeste si Scolile din Bucuresti nu vor mai avea program de studiu in trei schimburi

“Consiliul National al Elevilor solicita amanarea aprobarii bugetului de stat pentru anul 2019, constientizarea necesitatii respectarii procedurilor si, cel mai important, prioritizarea alocarilor bugetare catre invatamantul preuniversitar care, dupa cum reiese din nenumarate studii, sufera de o subfinantare crasa, ceea ce are nenumarate efecte negative”, se arata intr-un comunicat trimis de Consiliul National al Elevilor (CNE).

CNE anunta ca, in decursul anului 2019, va desfasura o serie de analize care sa ajute la determinarea necesitatilor reale si va solicita ca sedintele Consiliului National pentru Finantarea Invatamantului Preuniversitar (CNFIP) sa se desfasoare in timp util, astfel incat finantarea sa urmareasca elevul si scoala, nu invers.

Reprezentantii Consiliului anunta ca vor propune anumite modificari si completari, astfel incat finantarea sa fie echitabila, racordata la realitatea din teritoriu.

„Ne-am saturat de lipsa de transparenta, de ignorarea totala a nevoilor reale ale elevilor si cadrelor didactice, de rolul total decorativ al CNFIP din ultimii ani si de modul defectuos in care se face finantarea invatamantului preuniversitar. Nu putem inchide ochii atunci cand exista nereguli in sistem, aceasta este singura cale prin care putem asigura un act instructiv-educativ de calitate. Politizarea scolilor si transferul practicilor incorecte din zona politica in zona invatamantului sunt unele dintre cauzele principale ale starii precare ale sistemului, care priveaza milioane de cetateni ai Romaniei de o educatie de calitate”, a declarat presedintele Consiliului National al Elevilor, Petru Apostoaia.

Citeste si Cele 5 lectii de parenting de la suedezi

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here