Scolile din Bucuresti nu vor mai avea program de studiu in trei schimburi

Scolile din Bucuresti nu vor mai avea program de studiu in trei schimburi, potrivit unui proiect votat in sedinta Consiliului General al Capitalei. Momentan, peste 13.000 de elevi studiaza in acest mod in 11 scoli din Bucuresti.

„Programul privind dezvoltarea infrastructurii educationale din Municipiul Bucuresti «Nicio unitate de invatamant cu program in trei schimburi» e un program municipal de investitii care are ca obiect general dezvoltarea infrastructurii unitatilor de invatamant care functioneaza in trei schimburi si cu efective mari de elevi”, se arata intr-un proiectul votat in sedinta de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Vezi si Nici o scoala din Capitala cu program in trei schimburi

Fondurile necesare pentru finantarea acestui program sunt asigurate din bugetul local al Municipiului Bucuresti.

„O comisie desemnata prin dispozitia Primarului General al Municipiului Bucuresti va proceda la analiza situatiei existente, identificarea solutiei pentru asigurarea infrastructurii necesare desfasurarii procesului educational, identificarea de imobile, negocierea in vederea achizitionarii acestora, daca e cazul, si intocmirea documentatiei necesare investigatiei”, se mai arata in proiect.

Potrivit raportului de specialitate, in Capitala sunt 11 scoli gimnaziale care au program in trei schimburi. Astfel, in prezent, peste 13.000 de elevi studiaza in acest mod.

Sursa citata mai spune ca in Scoala Gimnaziala nr.12 „Herestrau” situatia persista de doi ani, din cauza cresterii populatiei in zona, care duce la un numar tot mai mare de elevi.

Citeste si Scoli dotate cu tabla inteligenta, laptop si tablete. Mai multe locuri in scolile profesionale

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here