De ce este bine ca un copil sa mearga in tabara de vara

Tabara de vara este despre multa joaca, distractie, despre a interactiona cu alti copii, dar si despre a acumula noi cunostinte si de a avea parte de noi experiente (unele dintre acestea pe care doar acolo, in tabara, le poate avea!). Afla aici de ce este bine ca un copil sa mearga in tabara de vara.

Citeste si: Activitati de vacanta

Tabara de vara este importanta pentru ca ii ofera copilului oportunitatea de a ,,creste” si de a se dezvolta intr-un mediu organizat, ii ofera o sansa unica de a invata sa fie independent, de a-si pune in practica capacitatile, de a socializa si de a-si face prieteni noi, dar si de a invata noi abilitati.

Dezvoltarea propriilor interese. Are posibilitatea de a-si dezvolta talentele sau de a-si aprofunda cunostintele in tabere cu activitati tematice care il intereseaza.

,,Este minunat sa te distrezi cantand la chitara, sa inveti cantece noi si sa te intalnesti cu alti copii si adolescenti care au aceeasi preocupare: muzica. Sau sa cunosti copii interesati de robotica, alaturi de care sa ai posibiltiatea sa participi la ateliere unde sa-ti pui in aplicare cunostintele sau sa inveti cum se face un robot?”, scrie idtech.com.

Are posibilitatea de a se reinventa si redescoperi. Tabara de vara elimina etichetarile, prejudecatile, stereotipurile, discriminarile si catalogarile. Atunci cand merg copiii la scoala, cu aceeasi colegi si profesori, involuntar se pot alege cu diverse etichetari sau catalogari de care greu mai scapa (de exemplu, “Cutarescu este tocilar”, “Icsulescu este un introvertit” sau se poate trezi cu tot felul de porecle de care nu este tocmai mandru etc). Tabara ii poate oferi posibilitatea de a avea un capitol nou, de a-si creste stima de sine, de a se reinventa si a se redescoperi.

Citeste si: Vacanta perfecta cu copiii

Dezvoltarea abilitatilor noi. S-a demonstrat ca in momentul in care copilul nu primeste note, evaluari, testari, are o mai mare dorinta de a iesi din zona de confort, de a invata si de a-si dezvolta abilitati noi, fara a avea frica de esec.

Altfel de prieteni. Copilul care merge in tabara va avea sansa sa-si faca prieteni noi, iar cu unii dintre ei va continua sa tina legatura si dupa incheierea taberei.

Stimulare fizica si mintala. Vacanta de vara este minunata pentru ca iei o pauza de la invatat, doar ca parintii nu-si doresc ca si creierul copilului sa intre ,,in concediu” sau cel putin nu pentru mult timp. Studiile sustin ca atunci cand copilul merge in tabara de vara, acesta va participa la activitati care il stimuleaza atat fizic, cat si psihic, chiar daca majoritatea vor fi despre joaca, joaca si iarasi joaca.

Citeste si: Vacanta cu parintii sau vacanta in tabara?

Invata sa fie independent si increzator. Consideri ca este foarte dependent de parinti sau din contra esti convins ca este foarte independent? Tot tabara de vara poate fi un aliat bun, fiindca aici va avea ocazia sa invete sa fie independent, mai increzator in fortele proprii, dar si sa-si exerseze abilitatile deja dobandite.

Sa fie creativ. Unul dintre cele mai bune motive pentru a-ti inscrie copilul intr-o tabara de vara este ca i se va oferi posibilitatea de a fi creativ, de a-si lasa imaginatia sa zburde in voie.

Sa se distreze. Tabara de vara chiar este despre distractie, despre prietenie, veselie si voie buna, cu foc de tabara, impartasit impresii si secrete, dar si aventuri si experiente de neuitat.

Citeste si: Sporturi pentru copii

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here