Caz de TBC confirmat la o scoala din Braila. Autoritatile iau in calcul introducerea carantinei

Caz de TBC confirmat la o scoala din Braila. Elevul unei scoli din oras a fost diagnosticat cu TBC, iar medicii vorbesc despre inca un caz, aflat in curs de confirmare. De asemenea, luna trecuta, la unitatea de invatamant din centrul orasului a mai fost inregistrat un caz de TBC.

Citeste si 100 de elevi si profesori testati, dupa ce o eleva a fost diagnosticata cu TBC

Elevul care a fost diagnosticat cu TBC are 14 ani si este in clasa a saptea la Scoala „Nikos Kazantzakis”. In prezent, el este internat la Spitalul Judetean din Braila, la sectia de Boli Infectioase. Luna trecuta, un alt elev de la aceeasi scoala s-a imbolnavit de tuberculoza si un al treilea caz este in curs de confirmare.

„Monitorizam situatia, dar masuri poate lua Directia de Sanatate Publica. Primul caz a fost in 22 aprilie, al doilea caz a aparut in 20 mai si astazi se vorbeste de al treilea caz, fratele unui bolnav, elev si el la scoala din Braila”, a declarat inspectorul scolar general, Catalin Canciu.

Rezultatele analizelor care i-au pus pe jar pe elevii si profesorii scolii au venit saptamana aceasta. Copilul diagnosticat cu TBC lipsea de la scoala de cateva saptamani, iar in interiorul unitatii a fost declansata o ancheta epidemiologica. Aceasta vizeaza circa 120 de elevi si 30 de profesori. Surse apropiate anchetei spun ca in scoala exista mai multe suspiciuni de TBC, ceea ce ar putea duce la instituirea carantinei.

„Noi am luat act de situatie. Nu a fost declarat focar de TBC, cazul este in atentia coordonatorului programului national de TBC. Este o ancheta in scoala. Daca se declara focar, noi suntem informati. Daca nu, pacientul intra in programul national TBC, este o intreaga procedura. Focar poate fi declarat daca exista trei cazuri cu legatura intre ele”, a declarat directorul DSP Braila, Gabriel Ciochina. In cazul in care scoala din Braila va intra in carantina, cursurile vor fi suspendate.

Citeste si Evaluarea nationala pentru elevii clasei a VI-a

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here