100 de elevi si profesori testati, dupa ce o eleva a fost diagnosticata cu TBC

100 de elevi si profesori au fost dupa ce o eleva a fost diagnosticata cu TBC. Persoanele din mai multe scoli din Tulcea sunt monitorizate de inspectorii Directiei de Sanatate Publica (DSP).

Vezi si S-a pus in dezbatere modificarea sistemului de invatamant. Sunt propuse 9 clase gimnaziale

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica a Judetului Tulcea, este vorba despre o eleva a Liceului teoretic „Ion Creanga” din Tulcea, care la jumatatea acestei luni a fost diagnosticata cu TBC, in prezent, fata fiind internata in Spitalul Judetean de Urgenta din Tulcea.

„Eleva este internata, este izolata, este sub tratament si este bine. Cazul a fost descoperit in data de 13 martie, iar de atunci se desfasoara ancheta”, a declarat directorul DSP Tulcea, Mirela Prodan.

Aceasta a afirmat ca este in desfasurare o ancheta epidemiologica, fiind vorba despre aproximativ 100 de persoane care au luat contact cu eleva, fiind inclusi zeci de copii, colegi de scoala cu fata bolnava, dar si de la o gradinita si un centru al Directiei de Asistenta si Protectie Sociala, unde eleva facea practica.

Toti copiii au fost testati pentru a se descoperi daca au intrat in contact cu bacilul Koch.

„Este vorba despre o ancheta epidemiologica inca in desfasurare. Este un caz descoperit, care a desfasurat activitati in cadrul unor colectivitati de copii. S-a facut lista persoanelor cu care a intrat in contact, s-au facut testari. (…) Intr-o colectivitate au fost 16, iar in alta 80. Contacti au fost si colegii ei si profesorii, familia. Toti au fost testati”, a precizat Mirela Prodan.

Directorul DSP Tulcea a mai spus ca, deocamdata, nicio persoana dintre cele de care se stie ca au intrat in contact cu eleva nu a fost afectata de aceasta boala.

„Coordonatorul judetean al Programului National de Prevenire, Supraveghere si Control al Tuberculozei are totul sub control. Monitorizeaza, coordoneaza, a avut discutii cu parintii, elevii, cu profesorii. A recomandat masuri. Nu sunt semnalate probleme deosebite in momentul de fata. (…) Acolo unde ar fi fost vreo suspiciune s-au mai facut si teste suplimentare”, a mai declarat directorul DSP Tulcea.

Citeste si Creste numarul copiilor diagnosticati cu tulburari de spectru autist

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here