Evaluarea nationala pentru elevii clasei a VI-a

Evaluarea nationala pentru elevii clasei a VI-a a inceput, prima proba fiind cea de limba si comunicare. Urmatoarele probe vor fi la matematica si stiintele naturii, informeaza Ministerul Educatiei Nationale.

Citeste si Evaluarea nationala a elevilor de clasa a IV-a, in toi

Salile in care au loc evaluarile sunt, de regula, cele in care elevii isi desfasoara activitatea in mod obisnuit. Acestea vor fi adaptate in prealabil, dupa caz, in functie de testul planificat, prin eliminarea oricaror materiale didactice care ar putea influenta desfasurarea probelor. Durata alocata rezolvarii pentru elevii claselor VI-a este 60 de minute.

Testele vor fi evaluate de catre cadrele didactice din unitatile de invatamant in care acestea se desfasoara, in termen de cel mult 7 zile de la data sustinerii ultimului test.

Rezultatele individuale obtinute la aceste evaluari nu se afiseaza, nu se comunica public si nu se inregistreaza in catalogul clasei.

Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unitatii de invatamant prin elaborarea planurilor individualizate de invatare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor si a parintilor/reprezentantilor legali asupra stadiului formarii si dezvoltarii competentelor evaluate, transmite sursa citata.

Peste 550.000 de elevi vor fi supusi evaluarii nationale pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, mai arata sursa citata.

Citeste si Cum dezvolti abilitatile de scris-citit in limba engleza ale copilului tau

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here