Asociatia “Tzuby’s Kids” marchează intr-un mod inedit Ziua Internationala a Familiei

15 mai este Ziua Internationala a Familiei, iar Asociatia “Tzuby’s Kids” si Alianta Romania Fara Orfani, organizeaza cu aceasta ocazie evenimentul “Amprenta Familiei” in parteneriat cu SUN PLAZA Romania, in incinta Centrului Comercial. Evenimentul cuprinde o serie de ateliere pe care parintii si copiii le vor putea gasi la etajul 1, intre orele 17,00 si 20,00 precum face-painting, pictura, si vor avea posibilitatea sa realizeze o plansa cu amprenta mainilor tuturor membrilor familiei.

Vezi si Ce contine proiectul care permite mamelor sa aiba si indemnizatii si alte venituri

In Romania, avem peste 50.000 de copii lipsiti de ingrijire parinteasca dintre care aproape 20.000 sunt institutionalizati in apartamente sociale, case sociale sau chiar centre. Din pacate, odata intrati in sistem, copiii stau in medie 7,5 ani, doar 6% au sansa de a fi adoptati (sunt declarati adoptabili) si doar 2,5% sunt adoptati efectiv in fiecare an.

Pentru a descoperi impactul neglijarii precoce, Universitatea Harvard a realizat, in Bucuresti, un studiu timp de 16 ani in care a urmarit 136 de copii abandonati. Cercetarile sugereaza ca trauma abandonului nu este doar la nivel psihologic ci aceasta cauzeaza daune la nivelul arhitecturii cerebrale. Una dintre concluziile surprinzatoare ale raportului a fost ca acei copii care au avut sansa de a gasi o familie in care sa fie iubiti si in care sa se simta in siguranta, au fost capabili sa-si regenereze conexiunile lipsa, creierul restabilindu-si functiile pierdute.

Citeste si Asociatia Tzuby’s Kids ii ajuta pe copiii cu probleme grave de sanatate in risc de abandon

Sansa copiilor de a experimenta vindecare este aceea de a ajunge intr-o familie in care sa fie ingrijiti cu o dragoste competenta. De aceea, Asociatia „Tzuby’s Kids” se implica in promovarea adoptiei si a plasamentului familial dar si in oferirea de cursuri de ingrijire competenta a copiilor cu istoric de trauma. „Tzuby’s Kids” este membra a Aliantei Romania Fara Orfani (ARFO) si parte a Consortiului de Trauma al Aliantei.

Participarea la eveniment este gratuita pentru clientii Centrului Comercial Sun Plaza. Accesul se poate face direct de la statia de metrou Piata Sudului sau prin parcarea de peste 2.000 de locuri dispusa pe doua nivele. Sun Plaza are o suprafata totala de 208.000 mp si gazduieste peste 140 de magazine.

Citeste si Fonduri europene pentru dezinstitutionalizarea copiilor aflati in centrele de plasament

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here