Ce contine proiectul care permite mamelor sa aiba si indemnizatii si alte venituri

Proiectul de lege initiat de Liviu Dragnea si depus la Camera Deputatilor permite mamelor sa aiba si indemnizatii si alte venituri. Practic, mamele care primesc indemnizatie pentru cresterea copilului vor putea realiza si venituri din activitati independente. Initiativa este semnata si de deputatii Alfred Simonis si Lia Olguta Vasilescu.

Vezi si Iata semnele ca nu mai are nevoie de somnul de pranz

Astfel, plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita realizeaza venituri din activitati independente, din drepturi de proprietate intelectuala si din activitati agricole, silvicultura si piscicultura definite la art. 67, art 70 si art. 103 din Legea 227/2015.

In ceea ce priveste impactul bugetar al schimbarilor preconizate, „nu se vor inregistra cresteri ale cheltuielilor bugetare, mentinandu-se aceleasi drepturi, insa vor fi colectate unele venituri la bugetul de stat si pot fi atrase fonduri europene”, potrivit expunerii de motive a proiectului.

De asemenea, pentru aplicarea prevederilor proiectului de act normativ este necesara „dupa adoptarea acestei legi, va fi necesara modificarea Hotararii Guvernului nr. 52/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia pentru cresterea copiilor, cu modificarile si completarile ulterioare”, conform sursei citate.

Presedintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea a scris pe Facebook ca a depus acest proiect pentru a permite mamelor aflate in concediu de maternitate sa aiba si venituri din activitati independente sau drepturi de autor.

,,Saptamana trecuta am primit un mesaj care imi semnala faptul ca actualele reglementari legislative nu permit mamicilor sa aiba alte venituri decat cele din indemnizatia de crestere a copilului. Dupa ce am verificat si am constatat ca exista aceasta piedica, am rugat-o pe Olguta Vasilescu sa semneze alaturi de mine rapid initiativa de modificare a acestei legi. Astazi am depus la Parlament si acest proiect care permite mamicilor aflate in concediu de maternitate sa aiba si venituri din activitati independente sau drepturi de autor. Multumesc celor care ne-au atras atentia ca sa putem interveni rapid si sa indreptam situatia. Nimeni nu este perfect, noi asa am gandit legea, am dublat alocatiile pentru copii, dar asta ne-a scapat”, a afirmat Liviu Dragnea, in postarea de pe Facebook.

Liderul PSD a adaugat ca spera ca de aceasta data „PNL si Iohannis sa nu aplice blocajul cu care ne-au obisnuit in ultimii doi ani, atacand orice proiect al nostru la CCR”.

Citeste si Jocuri ideale care le dezvolta copiilor inteligenta emotionala

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here