Cursa Copiilor, la Autism 24 de ore Marea Neagra

1.200 de copii sunt asteptati sa participe la evenimentul sportiv “Autism 24h Marea Neagra”, care are ca scop promovarea dreptului la integrare in comunitate a persoanelor cu dizabilitati. Cursa Copiilor va insemna parcurgerea unei distante de 1 kilometru, iar la sfarsitul traseului de alergare participantii vor primi medalia evenimentului din partea organizatorilor.

Vezi si A fost finalizata terapia in cazul copilului roman cu autism, tratat cu celule stem provenite de la fratele sau

Evenimentul este organizat de catre Centrul de Autism Marea Neagra, in parteneriat cu Asociatia Medicover. Startul la Cursa Copiilor va fi dat sambata 04 mai, la ora 11, din Piateta Perla – statiunea Mamaia.

,,Ne dorim sa oferim copiilor un eveniment special de care sa-si aduca aminte cu placere, in acest sens fiecare participant se va bucura de bratara oficiala a evenimentului, numarul de concurs si medalie de finisher”, a declarat Adrian Gemanaru, organizatorul evenimentului sportiv de la malul Marii Negre.

Inscrierea si participarea copiilor la eveniment este gratuita, datorita parteneriatului existent cu Asociatia Medicover.

,,Pentru noi, Asociatia Medicover, o viata activa si atentia pentru sanatate sunt primordiale, majoritatea activitatilor noastre indreptandu-se in aceasta directie. Programul inCerc este unul din reperele importante in preventia diabetului zaharat de tip 2 si in promovarea unui stil de viata sanatos, iar toate actiunile de voluntariat pe care le intreprindem alaturi de organizatii, care au grija de copii, care au nevoie de suportul nostru, reprezinta un reper pentru noi. De aceea, ne-am bucurat inca de la inceput de posibilitatea parteneriatului cu Centrul Terapeutic Marea Neagra si suntem fericiti ca putem aduce cateva clipe frumoase celor peste 1.200 de copii care vor participa la acest eveniment de exceptie”, a spus  George Istrate, Director General al Asociatiei Medicover.

Spectacol artistic la Autism 24 h Marea Neagra

Imediat dupa terminarea Cursei Copiilor, toti copiii prezenti la eveniment se vor bucura de un spectacol artistic dedicat lor, care va fi organizat pe scena aflata in Piateta Perla. De asemenea, in aceeasi locatie, vor fi organizate si alte activitati special pentru copii: ateliere de face painting, modelaj baloane si activitati de dans. In completarea spectacolului, Colegiul National de Arte Regina Maria va oferi momente artistice cu cei mai talentati elevi ai acestei institutii de invatamant.

Scoala poate realiza inscrierea echipei

 ,,In momentul de fata sunt ocupate aproape toate cele 1.200 de locuri oferite la cursa copiilor si am mai pastrat doar 20 de locuri care vor fi distribuite in dimineata competitiei. Primim solicitari de participare la Cursa Copiilor din intreaga tara. Un efort deosebit este cel pe care il fac 50 de copii care vin cu un autocar de la Slobozia, din cadrul Liceului de Arte ”Ionel Perlea”, pentru a lua startul la competitia noastra”, declara Adrian Gemanaru, organizatorul evenimentului sportiv de la malul Marii Negre.

Scoala cu prezenta cea mai numeroasa in cadrul evenimentului este Scoala Gimnaziala nr. 39 “Nicolae Tonitza”: “Sportul si miscarea au reprezentat mereu un reper important in dezvoltarea elevilor din  cadrul Scolii “Nicolae Tonitza”. Proiectele Centrului de Autism Marea Neagra fac parte din sufletul scolii noastre si avem speranta ca toate institutiile de invatamant din judetul Constanta vor fi prezente la acest eveniment prin care sa putem transmite un model de urmat si pentru alte judete din tara”, a declarat Nicoleta Bercaru, directorul Scolii Nicolae Tonitza.

Citeste si La 6 ani un baietel cu autism este cel mai tanar student la Universitatea Oxford

Robotul NAO – prezent la Cursa Copiilor

Evenimentul se va bucura de prezenta celui mai cunoscut robot din intreaga lume, Robotul NAO. Acesta a fost prezent in peste 200 de tari din intreaga lume, vorbeste 22 de limbi de circulatie internationala, iar in 2019 va fi mascota evenimentului. Copiii prezenti vor putea pune intrebari, vor putea dansa sau interactiona in mod direct cu cei doi roboti NAO aflati in Romania.

Citeste si Doi roboti care canta si danseaza, folositi in terapia copiilor cu autism

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here