Fonduri europene pentru dezinstitutionalizarea copiilor aflati in centrele de plasament

568 de milioane de euro din fonduri europene sunt alocate pentru  dezinstitutionalizarea copiilor aflati in centrele de plasament. Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, prin Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, in parteneriat cu cele 47 de Directii Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din tara, a profitat de oportunitatea oferita de fondurile europene pentru a extinde si profesionaliza actuala retea de asistenta maternala.

Citeste si Hope and Homes for Children si DGAPSC Bistrita au inaugurat trei case de tip familial in Nasaud si Bistrita

Deja a fost semnat contractul de finantare pentru proiectul „TEAM-UP: Progres in calitatea ingrijirii alternative a copiilor”, depus de catre ANPDCA – „Reducerea numarului de copii si tineri plasati in institutii, prin consolidarea retelei de asistenti maternali”, urmand ca proiectul sa se deruleze pe o perioada de 5 ani.

Prin intermediul proiectului, pana la sfarsitul anului 2023, actuala retea de asistenta maternala va fi extinsa cu aproximativ 4.000 de persoane. 15.000 de asistenti maternali din sistem vor beneficia de formare profesionala continua.

In conditiile in care continuarea procesului de dezinstitutionalizare si inchiderea tuturor institutiilor de tip vechi reprezinta angajamente asumate de Guvernul Romaniei, proiectul vine in sprijinul dezvoltarii si profesionalizarii actualei retele de asistenti maternali, care reprezinta una dintre cele mai bune optiuni pentru asigurarea cresterii si ingrijirii copiilor aflati in sistemul de protectie speciala.

Vezi si Asociatia Tzuby’s Kids ii ajuta pe copiii cu probleme grave de sanatate, in risc de abandon

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here