8.000 de cazuri noi de cancer din sfera ginecologica sunt diagnosticate anual in Romania

Aproximativ 8.000 de cazuri noi de cancer de corp uterin, col, ovarian, vulvar si vaginal sunt diagnosticate in fiecare an in Romania, conform datelor Globocan prezentate de Asociatia ANAIS. Potrivit statisticilor, cancerul de san este cel mai frecvent tip de cancer la femei.

Citeste si In Romania anual, peste 2.000 de femei mor de cancer de col uterin

,,Anual aproximativ 8.000 de cazuri noi insumate pentru cele 5 tipuri de cancer – corp uterin, col, ovarian, vulvar si vaginal – sunt diagnosticate in Romania, conform datelor Globocan. Conform statisticilor, cancerul de san este cel mai frecvent tip de cancer la femei. In Romania avem cea mai mare rata de mortalitate prin cancer de col uterin, iar cancerul ovarian numit si ucigasul tacut se diagnosticheaza inca in formele avansate ale bolii”, arata Asociatia ANAIS, intr-un comunicat de presa.

Potrivit datelor Globocan, din cele aproximativ 8.000 de cazuri noi insumate pentru cele 5 tipuri de cancer, 3.308 sunt de col uterin, 2.470 sunt de corp uterin, 1.840 de cazuri de cancer ovarian, 331 -vulvar si 50- vaginal. In 2018 la nivel mondial, peste 1.3 milioane de femei au fost diagnosticate cu diferite tipuri de cancer din sfera ginecologica, iar 468.000 de femei au murit din aceasta cauza.

Pentru a marca Ziua mondiala de lupta impotriva cancerelor ginecologice, pe data de 20 septembrie vor avea loc evenimente simultane in 22 de tari sub sloganul “A Game Against Cancer”, concomitent cu campanii de comunicare digitale si in social media.

World GO Day (Gynecologic Oncology Day) este un eveniment international organizat pentru prima data in acest an, dedicat constientizarii factorilor de risc, simptomelor, detectarii precoce si preventiei cancerelor ginecologice.

Citeste si Cancerele ginecologice, frecvente in randul romancelor

Sursa: Mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here