Câteva idei și strategii pentru a avea parte de un travaliu mai blând

Sursă foto: livescience.com

La întrebarea ”care este cea mai mare provocare prin care ai trecut?”, cele mai multe dintre femei vor răspunde ”nașterea”. Și le înțelegem foarte bine! Nu în zadar specialiștii spun că pregătirea fizică și psiho-emoțională pentru naștere este foarte importantă.

De fapt, sunt multe studii și exemple care arată că femeile care au fost mai pregătite pentru travaliu și naștere au avut mai multe șanse de a avea o naștere mai aproape de așteptările și dorințele pe care le aveau, cu mai puține intervenții inutile sau s-au simțit mai ”în control” în procesul nașterii.

Azi vom vorbi despre câteva idei și strategii pentru a avea parte de un travaliu mai blând.

Citește și: Trucuri ca sa faci travaliul mai usor de suportat

Mergi la cursuri prenatale

Despre importanța acestora poți citi aici.

Yoga

Mișcarea este esențială în timpul sarcinii. Iar unul dintre cele mai recomandate tipuri de exerciții fizice este yoga. Acest timp de mișcare” îți pregătește corpul foarte bine pentru travaliu (tonifiere, stretching, rezistență etc) cu exerciții cminunate pentru picioare, genunchi, întărirea pelvisului, care înca femeia să stea vertical, care încurajează coborârea bebelușului la un moment dat și favorizează o expulzie mai ușoară, precum și o recuperare mai rapidă după naștere” explică Janet Balaskas, educator prenatal. Yoga are multe beneficii. „Concentrarea pe respirație este fost o practică cu adevărat utilă pentru travaliu. Învață să inspiri relaxată și să expiri prelung toată tensiunea pe care o simți în corpul tău, și asta te va ajuta să scapi de durerea din travaliu.” spune Balaskas.

Masajul

Masajul nu este un moft, ci o strategie minunată pentru a detensiona mușchii, pentru a te ajuta să te relaxezi, să lași stresul deoparte. Masajul făcut regulat te poate ajuta în sarcină și este deosebit de bun în travaliu. Învață câteva tehnici simple pe care le poate face și partenerul tău acasă sau apelează la un terapeut specializat în masaj pentru gradive. Unele tehnici te pot ajuta enorm în timpul travaliului, diminuându-ți durerile din timpul contracțiilor. Dacă ai posibilitatea, poți angaja o doula care cunoaște mai multe tehnici de masaj și nu numai pentru diminuarea durerilor din travaliu.

Exercițiile speciale pentru îngrijirea pelvisului

Mai multe te invit să citești aici.

Pozițiile din travaliu și naștere

Despre importanța schimbării pozițiilor în timpul travaliului, precum și care sunt cele mai recomandate, găsești aici.

Citeste si: Se apropie travaliul? Iata cateva lucruri pe care nu multi ti le spun

Dar si: La ce lucruri se gandeste o femeie aflata in travaliu?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here