Se apropie travaliul? Iata cateva lucruri pe care nu multi ti le spun

Uneori informatiile pe care le citesti pe internet sau in carti sunt diferite de evenimentele care ti se intampla in timpul travaliului. Afla aici care sunt acele lucruri pe care nu multi ti le spun.

Citeste si: Esti in travaliu? Excelent! Iata cateva lucruri pe care sa nu le faci

Inducerea nasterii si cezariana de urgenta

Exista o mare probabilitate ca dupa inducerea nasterii sa urmeze o cezariana de urgenta. Sunt studii care au aratat ca, in special in cazul mamelor aflate la prima nastere, inducerea acesteia poate creste considerabil sansele ca acea nastere sa se termine cu o cezariana de urgenta, scrie parents.com.

Travaliul este impredictibil

Oricate informatii ai citi si oricate raspunsuri iti va oferi medicul ginecolog, adevarul este ca travaliul nu poate fi prezis cum va decurge in cazul tau.

Gravitatia ajuta mult procesul de nastere

Este mai comod pentru moasa sau ginecolog, daca mama ar sta in pozitia de culcat pe spate atunci cand intra in etapa de expulzie, adevarul insa este ca procesul de nastere va fi mai rapid si mai usor daca pozitiile alese pentru expulzie vor tine cont de legea gravitatiei.

Citeste si: De ce nasc femeile in pozitia de culcat pe spate?

Cursurile antenatale chiar ajuta

Chiar daca ti se par plictisitoare sau iti aduc aminte de scoala, tot mai multi sustin ca frecventarea cursurilor prenatale, impreuna cu partenerul, ii ajuta pe parinti, acestia stiind sa se descurce mai bine in timpul travaliului, nasterii si cu ingrijirea nou nascutului.

Bazin lat – nastere mai usoara?

Da, inca exista mit-ul ca femeile cu bazin lat vor avea o nastere mai rapida si mai usoara, cu toate acestea specialistii ne contrazic, sustinand ca mult mai importanti sunt factorii precum: marimea si pozitia bebelusului, varsta mamei, daca este prima nastere sau nu etc.

Travaliul nemedicamentos nu este intotdeauna solutia optima

Multe femei isi doresc o nastere naturala cat mai blanda, cat mai rapida, doar ca acest lucru nu poate fi prevazut, si nu odata femeia aflata chiar la inceput de travaliu se trezeste in fata faptului ca ceea ce i se intampla nu este deloc conform asteptarilor, ca are dureri mult prea mari si ca tot ce-si doreste este sa fie ajutata sa coopereze cu durerile, chiar daca in planul de nastere scrie negru pe alb ca nu acestea sunt dorintele initiale. Este important ca femeia aflata in travaliu sa fie bine informata, dar sa fie si flexibila.

Autor: Inga Stoian

Citeste si: La ce lucruri se gandeste o femeie aflata in travaliu?

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here