Incepe proiectul FIV 2 – „O sansa pentru cuplurile infertile”, derulat de Primaria Capitalei pentru cuplurile infertile

Primarul general, Gabriela Firea, a anuntat ca va incepe un nou program de sprijin pentru cuplurile infertile, prin care se acorda un ajutor financiar de 13.800 de lei. Proiectul FIV 2 – „O sansa pentru cuplurile infertile” ofera sprijin financiar pentru 2.000 de familii care vor sa aduca copii pe lume. Prin programul de anul trecut, s-au nascut 23 de copii, iar alte 244 de sarcini sunt in evolutie.

Citeste si Mesaj de Ziua Fertilitatii: ,,Faceti copii, cu cat trece timpul, lucrurile…

„Incepe proiectul FIV 2 – „O sansa pentru cuplurile infertile” prin care oferim sprijin financiar de 13.800 lei/cuplu pentru inca 2.000 de familii. Pana acum, in cadrul FIV 1, s-au nascut 23 de bebelusi si au fost confirmate alte 244 de sarcini ca fiind in evolutie . Incepand de miercuri, 19 iunie 2019, ora 8.00, cuplurile care doresc sa se inscrie in proiectul FIV 2 – „O sansa pentru cuplurile infertile” pot aplica accesand link-ulhttp://fiv2.assmb.ro/ ”, a anuntat primarul general, Gabriela Firea, printr-un comunicat de presa.

Potrivit comunicatului, „FIV 2”, care se va desfasura in perioada 2019-2020, reprezinta o suplimentare pentru inca 2.000 de cupluri a proiectului „O sansa pentru cuplurile infertile-FIV” care s-a desfasurat in perioada iunie 2018-decembrie 2019.

„Statisticile realizate in urma proiectului FIV 1 confirma reusita acestei initiative: pana acum s-au nascut 23 de bebelusi si, din cele 1.000 de cupluri care au aplicat anul trecut, 777 au finalizat procedurile, 361 au sarcina confirmata biochimic, iar 244 sarcini sunt in evolutie”, mai transmite Firea.

Beneficiarii proiectului FIV 2 vor fi cuplurile carora medicul specialist in obstetrica-ginecologie, cu competenta in tratamentul infertilitatii cuplului si reproducere umana asistata le-a diagnosticat o afectiune incompatibila cu reproducerea pe cale naturala, potrivit Primariei Capitalei.

Sursa: Mediafax

Vezi si Copacul Dorintelor si Copacul Vietii, de Ziua Fertilitatii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here