Copacul Dorintelor si Copacul Vietii, de Ziua Fertilitatii

Copacul Dorintelor si Copacul Vietii ii asteapta de Ziua Fertilitatii pe bucurestenii care vor sa participe in Parcul Circului pentru a celebra implinirea celui mai frumos vis de pe pamant: acela de a fi parinte. Evenimentul, aflat la cea de-a treia editie a Zilei Fertilitatii in Romania, este organizat de Primaria Capitalei.

Sute de parinti, bunici si copii sunt asteptati duminica, 16 iunie, incepand cu ora 11.00. Artisti si personaje din desene animate vor da startul veseliei intr-un loc de poveste, iar magicienii vor avea mult de lucru pentru cuplurile care mai au vise de implinit.

Citeste si Mesaj de Ziua Fertilitatii: ,,Faceti copii, cu cat trece timpul, lucrurile devin mai dificile!

Copacul Vietii- cel mai mare album foto al copiilor nascuti prin FIV

Sunt mai bine de 40 de ani de cand a venit pe lume primul copil conceput prin fertilizare in vitro( FIV) in Anglia, sub indrumarea doctorului R.G. Edwards. Louise Joy Brown a aparut, astfel, in viata unei familii care se chinuia de 9 ani sa aiba un copil. Si istoria a consemnat faptul ca doar nasterea unui membru al Familiei Regale mai trezeste azi

interesul pe care l-a atins, in lume, nasterea primului bebelus „in eprubeta”. In speranta ca vor putea surprinde, intr-o fotografie, momentul istoric si chipul bebelusului, se spune ca fotografii britanici prezenti la spitalul Oldham, au lansat o alarma falsa cu bomba si astfel toti pacientii au fost evacuati. In ziua in care micuta Louise a fost adusa acasa de catre parinti, casa lor era inconjurata de cel putin 100 de ziaristi. Era normal ca interesul sa fie asa de mare. Louise era primul bebelus din lume nascut prin FIV. I-au urmat peste 5 milioane de alti bebelusi si numarul este in crestere.  Potrivit Societatii Europene de Reproducere Umana si Embriologie (ESHRE), aproape 350.000 de copii in fiecare an sunt nascuti in urma fertilizarii in vitro, respectiv 0,3% din cele 130 de milioane de bebelusi nascuti in intreaga lume. Primul roman nascut in urma unei proceduri FIV are astazi 25 de ani si a venit pe lume in urma unei proceduri de fertilizare in vitro, realizata, la Timisoara, de catre medicul Ioan Munteanu si o echipa de la Maternitatea Bega.

In Parcul Circului, in premiera nationala, se va realiza cel mai mare copac-album foto al romanilor nascuti in urma procedurii de Fertilizare in Vitro, numit COPACUL VIETII. Romania nu are o statistica in acest domeniu – nu se stie exact cati copii romani s-au nascut in urma unui FIV, procedura realizata la noi sau in alta tara. De aceea, duminica va avea loc si cea mai interesanta sedinta foto organizata vreodata intr-un parc. Ulterior, fotografiile vor fi adunate intr-un album, practic primul album din Romania al copiilor nascuti in urma unui procedurii de Fertilizare in Vitro.

Copacul Dorintelor, marele vis de-a deveni parinti pentru cuplurile infertile

In Romania, se efectueaza aproximativ 5.000 de fertilizari in vitro pe an, de 10 ori mai putin decat in Europa de Vest, desi statisticile spun ca, si la noi, unul din cinci cupluri are probleme de fertilitate. Unul din cinci cupluri duce aceasta povara, de cele mai multe nespusa, nemarturisita vreodata. Din pacate, prea putine perechi cer sfatul unui medic. Fie pentru ca nu stiu ca au nevoie, fie pentru ca nu au bani. Infertilitate este o boala, ca oricare alta,  si se trateaza daca cei cu probleme de fertilitate merg la medic din timp!

In Parcul Circului din Bucuresti, cuplurile infertile vor avea ocazia sa-si scrie marele vis pe un balon pe care mai intai il vor pune in Copacul Dorintelor, pentru ca la finalul evenimentului sa-l trimita catre cer.

Citeste si Finantare pentru 1000 de cupluri infertile prin Subprogramul de Fertilizare in vitro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here