Cat timp dureaza pana ramai insarcinata?

In medie, o femeie are nevoie de aproximativ un an pentru a ramane insarcinata, arata una dintre cele mai cunoscute si mai de incredere publicatii ce se ocupa de acest subiect. Citeste mai multe informatii despre cat timp dureaza pana ramai insarcinata, dar si care sunt factorii care te pot impiedica in a obtine o sarcina.

Citeste si: Metoda calendarului si metoda temperaturii corporale bazale: cum afli cand esti fertila

Un studiu publicat in revista “Human Reproduction”, la care au participat 346 de femei, a aratat ca 310 femei, adica 92% dintre participante au reusit sa ramana insarcinate in primele 12 luni, scrie academic.oup.com.

Principalele rezultate ale studiului au aratat ca acele cupluri care urmaresc ciclul de ovulatie reusesc sa obtina o sarcina mai repede, spre deosebire de celelalte. De exemplu, 38% dintre femei au ramas insarcinate in primul ciclu, 68% dintre femei au ramas insarcinate in primele 3 cicluri, 81% dintre femei au ramas insarcinate in primele 6 luni, 92% dintre femei au ramas insarcinate in primul an.

Citeste si: S-a demonstrat: sarcina poate fi “contagioasa” printre prietene

Recomandarea specialistilor este ca din momentul in care reusesti sa stabilesti care este data in care ovulezi, sa incepi sa ai raporturi intime cu 2 zile inaine de aceasta zi, inclusiv ziua ovulatiei.

Citeste si: Calculator ovulatie

Timpul de care ai nevoie pentru a ramane insarcinata poate fi mai lung, daca ai o varsta mai inaintata, daca ai anumite probleme de sanatate sau ai obiceiuri nesanatoase (alimentatie dezechilibrata, stil de viata sedentar, fumezi, consumi prea multa cofeina, alcool, droguri sau anumite medicamente, ai un job stresant etc.).

Cu cat inaintezi in varsta, cu atat va creste durata pana cand vei reusi sa ramai insarcinata, cauza fiind, ca o data cu trecerea anilor calitatea ovulelor scade.

Iata cateva date statistice care arata cum influenteaza varsta mamei probabilitatea ca aceasta sa ramana insarcinata (rezultatul este valabil in cazul unei femei care nu are probleme de fertilitate, scrie babycenter.com):

  • 86% in cazul femeilor de 20 de ani,
  • 63% in cazul femeilor de 30 de ani,
  • 36% in cazul femeilor de 40 de ani (in jurul varstei de 45 de ani, procentul de a ramane insarcinata in mod natural scade dramatic).

Daca incerci sa ramai insarcinata timp de un an fara a avea rezultatul dorit, ar fi indicat ca dupa aceasta perioada sa te adresezi unui specialist in probleme de fertilitate.

Citeste si: Intrebarea “cand o sa ai un copil?” doare!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here