S-a demonstrat: sarcina poate fi “contagioasa” printre prietene

Te-a anuntat o prietena ca este insarcinata? Apoi un alt prieten drag tie iti spune ca barza isi va face aparitia in curand la ei in cuplu? Si tu ai inceput sa discuti cu iubitul tau despre un copil in viitor, dar nu prea indepartat. Ba chiar mai curand asa. Oare ce se intampla? Cercetatorii au demonstrat: sarcina chiar poate fi “contagioasa” printre prietene.

Citeste si: 4 lucruri importante de stiut inainte de a fi mama!

Sarcina unei prietene apropiate sau pregatirea pentru a fi parinti a unui cuplu de amici, “poate influenta pozitiv persoanele din cercul de prieteni ai acestora”, este concluzia unui studiu publicat in 2014, in revista American Sociological Association.

Cercetatorii au analizat si intervievat 1720 de femei, in perioada aflata intre 1995-2005. Concluzia finala a acestora a fost urmatoarea: pana la finele studiului (ultimul interviu) mai mult de jumatate dintre femeile chestionate erau insarcinate. In timpul interviurilor, femeile au recunoscut ca sarcina prietenelor chiar este un factor important in ceea ce priveste „decizia” de a face un copil.

Ah, aceasta maternitate “colectiva”…

Sarcina unui prietene apropiate chiar poate reprezenta un element “contagios” in ceea ce priveste planificarea sarcinii!

Si un alt studiu, facut in Germania, in 2011 a aratat ca “riscul” unei femei de a ramane insarcinata „creste cu fiecare prietena care este insarcinata sau care a nascut in ultimii trei ani”.

Femeile se gandesc la maternitate, atunci cand au in preajma cel putin un model de prietena, care este mama, si care se descurca bine cu acest nou rol. In plus, cercetatorii au mentionat ca printre multe femei exista si impulsul de “a nu ramane in urma” si de aceea apare aceasta maternitate „colectiva”.

Citeste si: Pregateste-te pentru sarcina!

Despre sarcina si … alte „virusuri”

La fel de “contagios” poate fi si numarul de copii. Aceasta este concluzia unui studiu publicat in “Demograpfic Research”, in 2014, care a aratat ca exista o legatura stransa intre cuplurile de prieteni si numarul de copii pe care acestia ii au.

Pe langa ce spun studiile, nu-i asa ca exista si acea gluma intre prietenii cuplati, care se incurajeaza unul pe celalalt in ceea ce priveste acest “virus contagios” numit parinteala: “Voi cand faceti un copil? He he, va asteptam pe voi, sa dati tonul!”

Autor: Inga Stoian

S-ar putea sa te intereseze si: Metoda calendarului si metoda temperaturii corporale bazale: cum afli cand esti fertila

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here