Ateliere gratuite pentru copii la Muzeul Antipa

Ateliere gratuite pentru copii vor fi organizate la Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” din București, in cadrul evenimentului ,,Zilele Evolutiei”.

Vor avea loc doua intalniri cu specialiști ai institutiei in care cei mici vor afla ,,Cine a fost Darwin” și vor calatori imaginar ,,De la Pamant la stele”.

Vezi si Teatru de improvizatie pentru copii, intr-un spectacol aniversar la Muzeul Taranului

Intalnirile sunt organizate cu ocazia Zilelor Evolutiei, un proiect initiat de Asociatia Secular-Umanista din Romania si vor avea loc sambata, de la ora 10.00. Participarea la cele doua evenimente este gratuita și se realizeaza pe baza inscrierilor la telefon sau prin formularul de rezervare, in limita a 20 locuri/grupa.

Cei mici sunt așteptati sa descopere cele mai importante etape din istoria universului și a planetei noastre, de la ora 10.15. Pornind de la atlasul ,,De la Pamant la stele”, aparut in colectia Humanitas Junior, copiii vor afla care au fost cele mai mari vietuitoare care au trait pe Terra, de la dinozauri la pasari, și care sunt cele mai mari vietuitoare intalnite in oceanele planetei noastre. Atelierul se adreseaza copiilor cu varste intre 5 și 8 ani și este realizat in colaborare cu editura Humanitas.

Specialiștii muzeului le vor dezvalui copiilor ,,Cine a fost Darwin”, de la 11.30, plecand de la aspecte din viata și realizarile omului de știinta, din copilarie pana la batranete. ,,Copiii vor afla cu acest prilej ca savantul a avut o contributie cruciala la dezvoltarea biologiei și a știintei, ca teoriile sale s-au bazat pe o cercetare laborioasa și o indelungata colaborare cu alti oameni de știinta. Calcand pe urmele lui Charles Darwin, cei mici se vor imbarca la bordul vasului HMS Beagle și vor porni intr-un voiaj imaginar in insulele Galapagos, descoperind specii unice de plante și animale”, se arata in comunicatul remis MEDIAFAX.

Atelierul inspirat de cartea ,,Cine a fost Charles Darwin?”, din colectia ,,Cine? Ce? Unde?”, este realizat impreuna cu editura Pandora M și se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 8 și 11 ani.

Citeste si Copiii din Generatia „Singur acasa”, la Muzeul Cotroceni

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here