O noua biblioteca ,,Daruieste o lume de basm”, la Centrul Focus din Constanta

O noua biblioteca ,,Daruieste o lume de basm” la Centrul Focus din Constanta a fost facuta din donatiile copiilor si parintilor din Bucuresti si aunor companii private. Este cea de-a V – a biblioteca din campania Daruieste o lume de basm. Astfel copiii de la Centrul Medical Focus, din spitalul Constanta vor avea acces la carti, jocuri si rechizite.

Citeste si Prima biblioteca facuta din donatiile copiilor

Centrul, coordonat de Asociatia Daruieste Aripi este specializat in diagnosticarea, tratarea si monitorizarea copiilor cu cancer, precum si in sustinerea familiilor acestora. Campania Daruieste o lume de basm este o iniţiativa lansata in decembrie 2018 de Gradiniţele Butterfly, Asociaţia Kineto Bebe, Monica Popescu si se deruleaza tot anul 2019, cu sprijinul Itsy Bitsy FM.  Cu sprijinul a mii de parinti si copii, a  multor mame blogger, ziaristi si companii private campania, a dotat pana acum biblioteci pentru copii mai putin norocosi la: Stefanestii de Jos, la sectia de pediatrie a Spitalului din Curtea de Arges, la Colegiului Gimnazial Basarab I si la singurul Club de Lectura din acest oras.

Parintii si copiii sunt invitati sa doneze si in lunile de vara pentru a putea crea doua biblioteci noi la Centrul Comunitar Generatii, coordonat de Fundatia Regala Margareta a Romaniei. Centrul ofera servicii sociale de tip scoala dupa scoala pentru 52 de copii din familii cu posibilitati financiare reduse, cu implicarea a 35 de voluntari seniori. Centrul intergenerational asigura asistenta sociala si sprijin educational copiilor si tinerilor din familii nevoiase, intr-un mod practic, inovativ si eficient, ce are la baza solidaritatea intre generatii.

Daruieste o lume de basm la Centrul Focus

 ”Clubul de lectura este una dintre cele mai apreciate activitati de catre copiii si varstnicii care frecventeaza centrul si reprezinta un real ajutor atat in imbunatatirea rezultatelor scolare, cat si in deschiderea unor noi orizonturi ale imaginatiei si cunoasterii necesare copiilor nostri”, a spus Victoria Mitrofan Cretu, coordonator al Centrului Generatii.

Campania Daruieste o lume de basm aduna in luna iunie carti atat pentru o biblioteca dedicata copiilor, cat si pentru prima biblioteca dedicata adultilor, care isi petrec timp la Centrul Generatii.

Daca alegeti carti in stare buna, care nu va mai sunt de folos si vreti sa le donate, puteti sa le duceti la una dintre adresele de mai jos, pentru campania Daruieste o lume de basm:

  1. Gradinita Butterfly Aviatiei

Str. Intrarea Gliei nr.7, Sector 1

  1. Gradinita Butterfly Baneasa

Str. Drumul Potcoavei nr.59, Voluntari
Ilfov (Gradina Zoologica)

  1. Gradinita Butterfly Cosmopolis

Str. Lacului, vila 8F,
Stefanestii de Jos, Ilfov

  1. Centrul KinetoBebe Mosilor

Calea Mosilor nr. 158, Sector 2

  1. Centrul KinetoBebe Nord

Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1

  1. Centrul KinetoBebe Sud

Soseaua Oltenitei nr. 87-99, Sector 4

Campania este sprijinita de Itsy Bitsy FM si 4Colours.

Citeste si Ghicitoare: ce au in comun prescolarii si cartile de povesti 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here