Prima biblioteca facuta din donatiile copiilor

Prima biblioteca facuta din donatiile copiilor a devenit realitate datorita campaniei ,,Daruieste o lume de basm”, lansata in decembrie 2018, prin care se doteaza scoli, gradinite si spitale defavorizate cu carti pentru copii. Proiectul continua, o noua biblioteca urmeaza sa ajunga la spitalul din Curtea de Arges, la sectia de pediatrie.

Vezi si Prima biblioteca din Europa amenajata pe o plaja s-a deschis in Albena

Prima biblioteca din proiect a fost amenajata in comuna Stefanestii de Jos, spre marea incantare a copiilor de aici. Cu ajutorul donatiilor venite atat de la publicul larg, cat si de la edituri sau companii care sustin educatia, organizatorii respectiv gradinitele Butterfly, CAVA Bistronomie si Asociatia KinetoBebe, alaturi de Itsy Bitsy FM, isi propun sa ajunga in cat mai multe locuri din tara, unde copiii nu au carti si nici acces la biblioteci.

Specialistii vorbesc despre nevoia de evadarea in imaginatie, a copiilor care au o viata mai grea si cartile sunt cel mai sanatos mod de a te dezvolta si de a face din lumea ta un taram de basm.

,,Pentru copiii din spital cartile sunt ceva mai mult. Sunt o pauza de la tristete si durere. De aceea va rugam sa alegeti dintre cartile voastre, acele carti pe care le puteti da mai departe si sa ne ajutati ca pana in luna martie sa facem o noua biblioteca Daruieste o lume de basm”, a declarat Monica Popescu, coordonatoarea campaniei.

Fiecare carte daruita este asteptata cu drag pana pe 10 martie, la unul dintre cele 7 puncte de colectare a donatiilor. Pot fi donate si jocuri sau jucarii in stare buna.

Dupa amenajarea bibliotecii din spitalul de la Curtea de Arges, se vor aduna carti pentru o noua biblioteca la Constanta.

Fiecare biblioteca va fi aranjata de o parte dintre copiii care au donat, si gandurile bune de la cei care primesc aceste daruri vor fi comunicate pe canalele online ale organizatorilor, pentru a motiva si alti oameni sa sprijine acest demers, pe cat de simplu pe atat de benefic pentru cei mici.

Adresele din Bucuresti, unde pot fi aduse sau trimise donatiile sunt:

  1. Gradinita Butterfly Aviatiei -Str. Intrarea Gliei nr.7, Sector 1
  2. Gradinita Butterfly Baneasa-Str. Drumul Potcoavei nr.59, Voluntari, Ilfov (Gradina Zoologica)
  3. Gradinita Butterfly Cosmopolis-Str. Lacului, vila 8F, Stefanestii de Jos, Ilfov
  4. CAVA Bistronomie, Calea Floreasca 91-111, Sector 2
  5. Centrul KinetoBebe Mosilor, Calea Mosilor nr. 158, Sector 2
  6. Centrul KinetoBebe Nord, Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1
  7. Centrul KinetoBebe Sud, Soseaua Oltenitei nr. 87-99, Sector 4.

Vezi si 250 de nou-nascuti au fisa de lectura la biblioteca din Sf.Gheorghe. Cel mai frecvent utilizator: Otilia, de 2 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here