Luminite pentru viata, campania care incurajeaza donarea unui test de sarcina

Romania este pe primul loc in U.E. la mortalitate infantila. In 2017, 1.360 de bebelusi au murit inainte sa implineasca un an, iar in 2016, 1.398 de bebelusi nu au supravietuit primei aniversari. Luminite pentru viata este o campanie care trage un semnal de alarma asupra cauzei mortalitatii infantile in Romania si care incurajeaza donarea unui test de sarcina unei femei din medii defavorizate.

Citeste si Mortalitatea infantila, o problema majora in Romania

Initiativa dezvoltata de brandul Trussa, in parteneriat cu Fundatia Sensiblu, aduce in prim plan o statistica alarmanta pentru societate. Cauzele directe ale acestei statistici sunt afectiunile perinatale, care se declanseaza in timpul sarcinii sau imediat dupa nastere si care ar putea fi prevenite prin controale medicale regulate. Desi in Romania, orice femeie insarcinata are dreptul, prin lege, la servicii medicale gratuite, in 2015, 38.861 de femei nu au ajuns niciodata la medic pana la nastere.

2 din 5 femei insarcinate nu fac nicio analiza dintre cele necesare pentru a afla starea de sanatate a fatului. Multe dintre ele nu stiu de ce ar trebui sa mearga la doctor, iar altele nu stiu nici macar ca ar trebui, ele afland ca sunt insarcinate prea tarziu.

Trussa, prin campania Luminite pentru viata, incurajeaza donarea unui test de sarcina unei femei din medii defavorizate, ca un prim pas spre informare si medicalizare. O sarcina descoperita in timp util inseamna o sansa in plus a bebelusului la viata. Cele doua liniute ale testului de sarcina aduc prima consultatie la medic, alaturi de recomandarea pentru primele analize si investigatii.

,,Statisticile din Romania cu privire la mortalitatea infantila sunt de-a dreptul alarmante. Multi dintre noi nici nu constientizeaza cat de diferita este situatia in mediile defavorizate. Iar „Luminite pentru viata” a aparut din dorinta de a trage un semnal de alarma, de a prezenta tuturor aceasta situatie si a ne uni fortele pentru a face un prim pas spre schimbare. Stim ca statisticile nu pot fi schimbate peste noapte, dar impreuna putem incepe sa educam, sa informam si sa ajutam”, a declarat Letitia Ioana, Brand Manager Trussa Sensiblu.

Luminite pentru viata contribuie la constientizarea situatiei alarmante a mortalitatii infantile in Romania si indeamna femeile ca impreuna sa ajute bebelusii sa traiasca prima lor aniversare. In martie si aprilie, un test de sarcina Trussa cumparat din farmaciile Sensiblu inseamna un test de sarcina Trussa donat si o sansa in plus a bebelusului la viata.

Vezi si Testul de sarcina care determina si saptamana sarcinii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here