510 cupluri bucurestene au primit vouchere pentru procedura de fertilizare in vitro

510 cupluri bucurestene au primit de la Primarie vouchere pentru procedura de fertilizare in vitro. Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale din cadrul Primariei Capitalei anunta ca peste jumatate din voucherele pentru cuplurile infertile inscrise in programul FIV, derulat de Primaria Capitalei, au fost acordate.

Vezi si 510 cupluri bucurestene au primit vouchere pentru procedura de fertilizare in vitro 

„In doua luni si jumatate, 510 cupluri au obtinut aprobarea pentru a primi vouchere pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro, in cadrul Programului FIV – “O sansa pentru cuplurile infertile”, derulat de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti. Alte aproape 100 de dosare vor fi analizate in perioada urmatoare, iar patru au fost respinse” se arata intr-un comunicat al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale ( ASSMB ) remis MEDIAFAX.

Primaria Capitalei acorda un sprijin de aproape 3.000 de euro, prin acest program, pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro. Banii se acorda sub forma de vouchere, 4.600 de lei reprezinta suma acordata pentru medicamente, iar 9.200 de lei sunt destinati procedurilor medicale.

„1000 de cupluri din Bucuresti – care au indicatie medicala pentru FIV, iar varsta partenerei este intre 24 si 45 de ani – pot obtine acest ajutor financiar” mai arata sursa citata. 415 cupluri s-au inscris in proiectul FIV, in prima luna a programului

Proiectul “O sansa pentru cuplurile infertile” a fost aprobat de Primaria Capitalei in data de 28 martie 2018 si se deruleaza in 172 de farmacii si 8 clinici care au intrunit criteriile de eligibilitate. De acest proiect pot beneficia cuplurile infertile carora li s-a diagnosticat o afectiune incompatibila cu reproducerea pe cale naturala, de catre un medic specialist in obstetrica-ginecologie cu competenta in tratamentul infertilitatii cuplului si reproducere umana asistata medical. Inscrierile se fac online pe site-ul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale din cadrul Primariei Capitalei iar, odata aprobat dosarul, beneficiarii primesc voucherele pentru realizarea procedurilor in termen de 10 zile.

Proiectul se va derula pana in decembrie 2019.

Sursa: Mediafax

Vezi si 10.800 de lei pentru cuplurile care opteaza pentru fertilizarea in vitro, intr-o comuna din Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here