Testul de sarcina care determina si saptamana sarcinii

Orice femeie care isi doreste un copil, atunci cand banuieste ca a ramas gravida, apeleaza cu nerabdare la un test de sarcina pentru confirmare. Vestea buna este ca  a aparut in Romania testul de sarcina care determina si saptamana in care este sarcina.

BARZA a lansat acest test cu determinarea saptamanii, care are o acuratete de peste 99%. Testul imunologic, care detecteaza prezenta hormonului hCG (hormonul secretat de placenta in timpul primelor luni de sarcina) in urina, vine in intampinarea femeilor care se confrunta cu dereglari ale ciclului menstrual si nu pot identifica cu exactitate ziua conceptiei.

Vezi si S-au lansat doua teste de fertilitate

Depistarea semi-cantitativa a unor cantitati foarte mici de hormon hCG in urina (10mIU/ml.) permite indicarea saptamanilor care au trecut de la momentul conceptiei. Mai exact, indica varsta sarcinii astfel: de la 1 la 2 saptamani, de la a 2-a la a 3-a saptamana, 3 saptamani sau mai mult.

Primul test de sarcina a aparut in Egiptul Antic, in anii 1400 i.Hr. Pe atunci, femeile urinau pe seminte de grau si orz, iar daca acestea incolteau, sarcina era confirmata. Cercetatorii moderni au efectuat o serie de teste pentru a valida aceasta informatie si au demonstrat faptul ca in 70% dintre incercarile cu femei insarcinate, semintele incolteau.

In  anii 1920, cercetatorii faceau experimente prin care injectau urina femeilor insarcinate la iepuri. Ulterior injectarii, in organismul animalelor testate se declansa ovulatia, ceea ce confirma faptul ca femeia de la care provenea urina era insarcinata.

In  sfarsit, in anii 1970 a fost patentat primul test de sarcina care putea fi utilizat acasa. Acest test era compus din mai multe obiecte care trebuiau ordonate dupa instructiuni precise pentru a obtine testul: recipient steril, pipeta, apa purificata si substante chimice. Desi era un mecanism destul de complicat, acest test a avut un real succes pentru ca putea fi utilizat in intimitatea caminului. In anul 1995 a aparut testul de sarcina BARZA, fiind primul test de sarcina din Romania.

Testarea sarcinii se poate face in două feluri, prin testarea urinei sau a sangelui. Testele de sarcina care se comercializeaza in farmacii sunt cele care arată prezenta hormonului HCG in urina.

Vezi si Barza vine si dupa 35 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here