Festivalul International de Teatru pentru Copii aduna reprezentatii din toata Europa

Festivalul International de Teatru pentru Copii aduna reprezentatii din toata Europa. Cea de-a 14-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii – FITC aduce pe scena, intre 6 si 13 octombrie, povesti dedicate celor mai tineri spectatori, cu varsta cuprinsa intre cateva luni si 12 ani, arata un comunicat remis MEDIAFAX.

Citeste si Proiect pentru ca parintii fara posibilitati sa isi poata duce copiii la gradinita

Pe durata celor opt zile de festival sunt prezentate povesti despre curajul de a descoperi lumea si de a ramane in echilibru, ca un acrobat fantastic, despre indrazneala de a infrunta marile intrebari care ne macina si despre raspunsurile magice care se ascund uneori intr-o cutie de carton. Fiecare spectacol este o aventura, o calatorie prin orase inchipuite, in mijlocul naturii sau pe luna cu viteza imaginatiei, anunta organizatorii.

Cele peste 30 de reprezentatii invitate in festival sunt realizate de teatre si companii din Austria (Teatrul Toihaus; theater.nuu), Belgia (Théatre de la Guimbarde; Compania O Quel Dommage), Elvetia (Teatrul Circ Kunos), Finlanda (Compania de Dans Auraco), Italia (Compania ABC – Allegra Brigata Cinematica; Compania Circadi; Teatrul La Baracca – Testoni Ragazzi), Marea Britanie (Commotion Dance), Romania (Teatrul Ion Creanga, Teatrul Mic, din Bucuresti, Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, Teatrul de Papusi Gulliver din Galati) si Spania (Compania Markeliñe).

Programul manifestarii include si o serie de evenimente conexe adresate profesionistilor din domeniul artelor spectacolului pentru copii. Pentru acestia, festivalul propune doua workshop-uri de miscare, coordonate de coregrafii Florin Fieroiu (Romania) si Omar Meza (Compania Da.Te Danza, Spania), dar si o dezbatere despre influenta noilor tehnologii asupra teatrului pentru publicul tanar.

Activitatile acestei editii vor avea loc la Sala Mica a Teatrului Ion Creanga (Str. Biserica Amzei 21-23) si in spatiile partenere, la Sala Rapsodia, Centrul National al Dansului Bucuresti, Teatrul Excelsior, Teatrul Mic, Palatul National al Copiilor si Creart.

Cele mai valoroase performante actoricesti si productii prezentate in cadrul FITC #14 vor fi recompensate de juriul international al festivalului, alcatuit din Jo Belloli (specialist in domeniul teatrului pentru copii sub 6 ani, Marea Britanie), Omar Meza (coregraf si director artistic, Spania) si Florian Silaghi (actor, Romania).

Festivitatea de premiere va avea loc pe 13 octombrie, cu sprijinul Institutului Cultural Roman, care ofera in mod traditional cele doua trofee decernate productiilor: premiul Cornel Todea pentru cel mai bun spectacol adresat copiilor peste 6 ani si premiul Educatia Timpurie pentru cel mai bun spectacol adresat copiilor sub 6 ani.

Un veritabil laborator care reuneste si mixeaza diferite forme de expresie teatrala, programul FITC #14 propune 17 spectacole. Productiile selectionate sunt reunite in doua sectiuni, spectacole pentru copii cu varsta sub 6 ani, respectiv peste 6 ani, urmarind „sa antreneze empatia, abordand subiecte dintre cele mai diferite cu delicatete, umor si candoare”, spun organizatorii.

Programul complet, precum si mai multe detalii despre evenimentele din festival pot fi consultate pe fitc.ro.

Vezi si Copiii sunt spectatori de weekend ai Festivalului Amim’est 2018

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here