Copiii sunt spectatori de weekend ai Festivalului Amim’est 2018

Cei mai mici spectatori vor putea alege intre proiectii, ateliere si activitati interactive gandite special pentru ei in sectiunea Minimest a Festivalului International de Film de Animatie Anim’est, programata la finalul fiecarei saptamani din manifestare, arata un comunicat. Cea de-a 13-a editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim’est va avea loc in perioada 28 septembrie – 7 octombrie, la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Centrul CINETic, Point si Expirat din Bucuresti.

Vezi si Divertiland Playland cu idei noi de joaca si distractie!

Intre 28 si 30 septembrie, precum si intre 5 si 7 octombrie vor fi proiectate cele mai frumoase filme de animatie recente dedicate copiilor, care vor avea ocazia sa devina ei insisi mici animatori in cadrul unor ateliere creative, sub indrumarea unor specialisti ai industriei.

Pe 28 septembrie, Cinema Elvire Popesco gazduieste o intalnire a celor mici cu celebrul Profesor Balthazar, personajul central al unuia dintre cele mai populare seriale animate produse in Croatia, lansat in urma cu 50 de ani. Serialul, care a devenit un adevarat fenomen cultural, prezinta metodele inventive prin care savantul Balthazar are grija de orasul care ii poarta numele. Un aparator al binelui, un ecologist si un promotor al tolerantei, al pacii si al iubirii, Profesorul Bathazar reuseste sa construiasca in permanenta o lume mai buna pentru el si pentru ceilalti, bazandu-se pe doua atuuri: cunoasterea si imaginatia. Cele doua calupuri de episoade, fiecare cu o durata de 60 de minute, vor fi proiectate de la 12.00 si de la 14.00.

Scurtmetrajele din competitia Minimest, impartite in trei calupuri de animatii, vor fi proiectate la Cinema Elvire Popesco pe 29 septembrie, de la 10.00, si pe 30 septembrie, de la 10.00 si 12.00. „Cele 21 de scurtmetraje selectate dintr-un total de peste 1.200 inscrise se adreseaza copiilor cu varste intre 3 si 12 ani, abordand o serie de teme precum prietenia, grija fata de natura, toleranta, curiozitatea si curajul. Un juriu format din copii va alege castigatorul acestei sectiuni in care se regasesc adaptari ale unor povesti clasice, precum «La Tortue d’or», o productie a celebrului studio de animatie francez Les Films du Nord, ale unor carti celebre, precum «The Highway Rat», cea mai recenta animatie realizata dupa cartile scrise de Julia Donaldson si ilustrate de Axel Scheffler, faimosi pentru simpaticul Gruffalo, precum si lansarile recente ale unor autori cunoscuti, precum «A Little Light», in regia lui Vladislav Bayramgulov, care din 2011 este regizorul celebrului serial animat «Masa si Ursul»”, arata organizatorii.

Primele zile de Anim’est includ si proiectia celui mai recent lungmetraj al fratilor Christoph si Wolfgang Lauenstein, care detin in palmares premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj de animatie (Balance, 1989). „Marnie’s World”, o adaptare delicioasa dupa celebrul basm al Fratilor Grimm „Muzicantii din Bremen”, ii poarta pe cei mici pe urmele aventurilor a patru prieteni improbabili si haiosi, care invata impreuna ce inseamna curajul, devotamentul si visarea. Lungmetrajul va fi proiectat la Cinema Elvire Popesco pe 29 septembrie, de la 12.00, si pe 30 septembrie, in cadrul unei proiectii caritabile ce va avea loc de la 18.00.

Al doilea weekend de festival aduce noi personaje de animatie cunoscute in lumea intreaga. Printre acestea se numara strumfii, adusi la viata in urma cu exact 60 de ani, de ilustratorul belgian Pierre Culliford, mai cunoscut sub pseudonimul Peyo.

Citeste despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente. 

„Micile creaturi albastre strecurate in seria sa Johan si Peewit aveau sa cucereasca globul in anii ’80, datorita serialului de televiziune animat produs de studiourile Hanna-Barbera. Cu sprijinul Delegatiei Valonia-Bruxelles, Anim’est ii sarbatoreste pe strumfi cu o selectie de sase scurtmetraje proiectate sambata, 6 octombrie, de la 10.00, la Cinema Elvire Popesco. Si, daca filmele nu sunt de ajuns, fanii de toate varstele se vor putea bucura si de o expozitie interactiva, avandu-i in centru pe aceiasi strumfi faimosi”, promit organizatorii.

Informatii complete despre filmele proiectate in cadrul Minimest si activitatile dedicate copiilor se regasesc pe site-ul festivalului.

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here