Un copil fericit nu e cel care stie franceza si germana, ci cel care SIMTE ca e iubit!

Photo by Daria Shevtsova from Pexels

Da, stiu ce o sa spui, ca esti stresat, ca ai serviciu, foarte multe responsabilitati, treburi prin casa si o multime de griji ca parinte. Iti doresti sa aiba ce sa manance, cu ce sa-l imbraci, cu ce sa se joace, sa invete, sa-si dezvolte cat mai multe abilitati si sa aiba cat mai multe cunostinte. Esti un parinte minunat, sunt convinsa (altfel nu citeai nici pana aici). Dar stiai ca in mare parte, fericirea lui este atunci cand are ce manca, dar are si CU CINE sa manance. In timp ce se imbraca, are CINE sa-l ajute, sa-l admire. Sunt interesante jucariile, asa e, dar ii e mai interesant si mai important ca are cu cine sa se joace (da, la tine ma refer!). Experientele sunt muuuuult mai importante pentru el, decat orice jucarii.

Citeste aici: Studiile dau verdictul: copiii au nevoie mai mult de experiente, decat de jucarii!

Este fantastic ca te preocupi de educatia copilului tau, ca merge la ateliere, ca are profesor de franceza, ca prinde usor si germana. E un buretel, care capteaza rapid toate informatiile din jurul lui si te minunezi de abilitatile lui, nu-i asa? Dar stiai ca un copil fericit nu e cel care stie franceza si germana, ci cel care SIMTE ca este iubit?

Asigura-te ca in tot ceea ce faci, el simte ca il iubesti, sa esti important pentru el.

De aceea, din momentul in care e bebelus  si il aduci acasa de la spital, asigura-te ca il tii cat mai mult in brate, ca il mangai, ca il legeni, ca esti in preajma lui, ca esti acolo cu el, scrie mother.ly. Si petrece cat mai mult timp “piele-pe-piele”.

Citeste si: Studiu: iata de ce este bine sa-ti tii bebelusul in brate cat mai mult!

Fii jucaus! Si ce daca dansati in bucatarie? Si ce daca jocul vostru preferat este unul inventat pe care ceilalti nu-l inteleg? Atata timp cat voi va distrati si va simtiti bine, orice joc este binevenit!

Imbratisati-va! Cat mai des, cat mai mult! Imbratisarile trebuie sa faca parte din rutina de zi cu zi.

Arata-i ca il iubesti si in momentele in care greseste si incerci sa-l disciplinezi. De exemplu, pune-i usor mana pe umar atunci cand ii explici de ce comportamentul lui nu este unul agreat de tine, sa inteleaga de ce trebuie sa procedeze altfel, in timp ce intelege ca este iubit.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here