Reteta zilei: Supa crema de broccoli cu branza

Nu este o mancare spectaculoasa ca aspect, chiar daca este de un verde intens, insa gustul acesteia este incredibil de bun! Afla aici cum sa prepari o supa crema de broccoli cu branza.

Citeste si: Reteta zilei: supa de linte cu pastarnac

Ingrediente:

  • 2 bucati de broccoli
  • 300 g branza de vaca/oaie
  • 200 g branza Cheddar, renumita branza englezeasca (optional)
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 catei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • 2 cartofi
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri smantana
  • Supa de legume
  • Crutoane (optional)
  • Sare si piper alb

Citeste si Reteta zilei: supa crema de telina

Magia din bucatarie:

  1. Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc intr-un vas incapator, in ulei.
  2. Se adauga broccoli desfacut in buchetele mici, cartofii taiati cubulete, se acopera cu supa de legume si se lasa sa fiarba 20-30 de minute, la foc mediu. Cand sunt aproape gata, se adauga cubul de unt. Se mixeaza totul cu un blender, impreuna cu branza de vaca/oaie (razuita) si smantana.
  3. Daca supa este prea groasa, se poate adauga putin lapte dulce. Se adauga, dupa gust, sare si piper.
  4. Supa crema de broccoli, cu branza, se serveste in boluri incalzite, impreuna cu branza Cheddar, data prin razatoare. Este la fel de buna si cu crutoane, insa nu sunt neaparat necesare, supa fiind destul de consistenta si satioasa.

Retine:

Proprietatile nutritive ale usturoiului si cepei sunt marcate in special de prezenta unor importante cantitati de vitamine, mai ales A, B1, B2, C si a unor substante minerale utile, printre care: fosfor, potasiu, iod, calciu, siliciu.

Documente dintre cele mai vechi amintesc de efectele terapeutice ale usturoiului, fiind considerat un bun fortifiant, laxativ, diuretic, antiseptic, bactericid, expectorant, febrifug, tonic muscular, antiasmatic, detoxifiant, sudorific, antihelmitic, dar si afrodisiac.

S-ar putea sa-ti placa si: Reteta zilei: ciorbita cu galuste ca a bunicai

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here