16 expresii pe care sotiile doresc sa le auda de la soti

Un barbat, tata cu patru copii si care are o relatie frumoasa si sanatoasa cu sotia lui se asaza in fata laptopului si le dezvaluie sotilor 16 expresii pe care sotiile lor doresc sa le auda de la ei. Cat mai des. Mai ales daca sunt mame. Afla aici care sunt acestea.

Citeste si: Mami si tati, puteti fi un cuplu fericit… in timp ce va cresteti copiii!

Conectare

“Atunci cand vorbesti despre… te referi la…?” – ii arata ca esti atent la ceea ce spune si ii arati ca iti doresti sa intelegi cat mai bine ceea ce simte sau ce mesaj transmite, scrie allprodad.com.

“Te inteleg” – este una dintre cele mai importante lucruri pe care si le doreste o femeie si anume, ca cel de langa ea sa o asculte si sa o inteleaga.

“Ma bucur ca mi-ai spus asta” – ea stie ca tu poti sa-ti gestionezi emotiile, ii intelegi emotiile, le accepti si ca vei cauta sa solutionezi cumva situatia si mai mult de atat, apreciezi faptul ca ti-a spus ceva personal, intim, ca a avut incredere in tine.

Citeste si: Acesta este secretul unei relatii sanatoase si de durata!

Sunt situatii in care sotiile au nevoie de soti ca sa ,,repare” lucruri sau sa le ajute sa gaseasca solutii la unele probleme, dar de cele mai multe ori ele isi doresc doar sa fie ascultate si ca pot avea nevoie de suport emotional. Atat.

,,Pare destul de dificil, cum de reusesti sa te descurci?” Sotii care empatizeaza cu sotiile reusesc sa aiba o conexiune mult mai trainica si mai profunda.

,,Am dorit sa vorbesc (mai intai) cu tine despre asta” –ai incredere in sfaturile pe care ti le ofera.

Respect

,,Imi pare rau…” – fie este vorba despre faptul ca ai gresit, ai suparat-o si recunosti acest lucru, fie este vorba despre a raspunde la o situatie dificila cu care se confrunta ea (empatizezi), dar si ca ai incredere ca va reusi sa depaseasca aceasta problema (doar daca nu doreste sa vii tu cu o solutie).

,,Ce crezi despre asta…?” – ii spui astfel ca parerea ei conteaza pentru tine.

,,Daca ai fi in locul meu ce ai face/ cum ai proceda?” – ii arati ca ai incredere in parerea ei.

Validare

,,Ai tot dreptul sa te simti astfel” – ii oferi ocazia si spatiul sa se elibereze de emotiile negative si increderea ca esti acolo pentru ea. Ii spui astfel ca este in regula sa fie si vulnerabila.

,,Chiar esti deosebit de buna la asta/ Te descurci de minune!” – sotii care isi apreciaza sotiile le vor spune des astfel de lucruri, pentru ca o femeie are nevoie sa i se spuna ca este apreciata, ca are abilitatile necesare si ca se descurca foarte bine ca mama, sotie, cu serviciul, cu orice domeniu/sarcina/ responsabilitate etc.

,,Nu stiu cum de poti sa faci toate aceste lucruri” – din nou, ii apreciezi munca, efortul etc.

,,O sa fac eu. Eu zic sa te odihnesti, ca ai facut suficient de multe lucruri…” – ii comunici astfel ca observi si tii cont de toate lucrurile pe care le face.

Pretuire

,,Te iubesc” – doreste sa auda ca pe langa faptul ca este apreciata, este si iubita.

,,Esti frumoasa” – pentru sotie este important sa stie ca arata bine, ca este atractiva.

,,Esti o sotie deosebita” si ,,esti o mama minunata” sunt printre cele mai dorite idei pe care si le doresc femeile sa le auda de la barbati.

Traducere si adaptare: Inga Stoian

Citeste si: Tati nu e bona, tati e parinte!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here