La scoala, dansul ar trebui sa fie la fel de important ca si matematica

Dansul ar trebui sa aiba acelasi statut la scoala…ca matematica, limbile străine și alte materii. Ar ajuta la cresterea rezultatelor scolare, dar si la imbunatatirea relatiilor sociale dintre elevi.

“Nu sunt impotriva matematicii si nici nu ma indoiesc de importanta acesteia (…) Doar spun ca pentru dezvoltarea unui copil, dansul sau orice alta materie care implica o activitate fizica sustinuta, este la fel de important precum matematica, limbile straine, stiintele exacte si stiintele umaniste”, este de parere Sir Ken Robinson, patronul unei scoli londoneze de dans contemporan, dar care este si autorul unor bestseller-uri publicate de New York Times.

Citeste si: Copiii care fac sport in mod regulat au rezultate mai bune la invatatura

Dansul poate ajuta la restabilirea bucuriei si stabilitatii in cazul unei vieti mai agitate, precum si la diminuarea tensiunilor din scoli, care sunt perturbate de violenta si agresiune. Binecunoscutul fenomen – “bullying”. In fond, ce este dansul? O modalitate de a te exprima cu ajutorul corpului. Prin miscari, ritm, sentimente si idei. Nimeni nu a inventat dansul. Este adanc inradacinat in inima oricarei culturi. Ea are mai multe genuri, stiluri, traditii si se afla intr-o evolutie continua. Rolul sau se schimba de la recreere, entertainment, pana la atingerea sacralitatii. Unii au inteles de mult ca dansul este o parte esentiala a vietii si a educatiei, conform ideas.ted.com.

Rezultatele ultimelor studii facute de cercetatorii Charlotte Svendler Nielsen si Stephanie Burridge arata adevarata valoare a dansului, dar mai ales ce putere transformatoare o poate avea asupra oamenilor de toate varstele si din toate mediile sociale. Dansul poate imbunatati relatiile sociale dintre oameni, cultivand colaborarea, respectul, empatia si compasiunea.

Citeste si: Micul artist trebuie descoperit

Profesorii au observat ca elevii care practiva ore de dans au rezultate mai bune si la celelalte materii. Si nu este vorba doar despre dans, ci despre numeroasele beneficii pe care le are orice activitate fizica asupra reusitelor scolare.

“Nu invatam matematica pentru ca ne dorim sa-i facem pe copii matematicieni si nici nu-i invatam sa scrie, pentru a fi scriitori. La fel si in cazul dansului. Dar le oferim anumite abilitati in plus! Dansul ii ajuta sa-si dezvolte anumite capacitati. Si astfel, crestem adulti care sunt mai pregatiti nu doar pentru cariera, ci si pentru viata personala” spune Bob Morrison, fondatorul și directorul Quadrant Research.

S-ar putea sa te intereseze si: Ofera-i sansa de a fi sportiv de elita!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here