6 activitati de facut acasa cat timp are copilul varicela

Varicela este o boala extrem de contagioasa, provocata de virusul varicelo-zosterian. Multi o cunosc drept ,,varsat de vant”. Indiferent ca ai trecut printr-un episod similar cand erai mic sau in adolescenta (si iti amintesti foarte bine cum a fost!) sau nu ai avut acest ,,noroc”,  ai auzit tot felul de povestiri si istorisiri ale altor persoane despre cat de neplacuta este aceasta boala.

Citeste si: Bolile copilariei- ce trebuie sa stii despre ele

Chiar daca observi toate simptomele varicelei la copilul tau, intotdeauna este o idee buna sa suni pediatrul si sa-i trimiti eventual cateva poze cu veziculele copilului, pentru a fi diagnosticat corect si a avea parte de recomandarile specialistului.

In plus, nu uita sa anunti gradinita sau scoala despre faptul ca ati tras ,,lozul castigator” intr-ale varicelei. Este esential sa intrebi si farmacistul, atunci cand achizitionezi anumite produse pentru calmarea mancarimilor resimtite de copil si nu-ti sunt foarte clare instructiunile.

Principalele tratamente atunci cand este vorba despre varicela sunt produsele impotriva mancarimii, un anumit regim alimentar (fructe, legume, supe, multe lichide etc), anumite reguli de igiena pentru a nu infecta veziculele si a nu raspandi virusul, anumite medicamente pentru tratarea febrei (daca este cazul) si cat mai multa odihna si somn.

Din start este important sa stii ca statul acasa cu un copil care are varicela nu este un lucru nici placut, nici usor. Pe langa simptomele acestei boli si senzatia neplacuta pe care o are din cauza mancarimii, faptul ca sta inchis in casa ingreuneaza lucrurile parca si mai mult. De aceea, este esential sa te inarmezi cu cat mai multa rabdare si empatie. In plus, ia in considerare aceste 6 idei de activitati de facut cat timp are copilul varicela.

Hai sa gatim ceva impreuna!

Ce zici de biscuiti sau briose? Sau poate turta dulce? Copilul te poate ajuta cat timp faceti compozitia, adaugand ingredientele, poate sa se ocupe de forme, de infrumusetare si mai ales, de mancatul celor gatite. Este o activitate cat se poate de interesanta si de gustoasa!

Citeste si Boala gura-mana-picior

In cautarea comorilor

Exista atat de multe variante pe care le poti folosi pentru acest joc: ascunde cateva obiecte prin case si spune-i ce sa caute, spune-i sa-ti aduca obiecte ce incep cu litera “a”, “b” sau orice alta litera sau sa-ti aduca un obiect albastru, ceva pufos, ceva care face zgomote, etc.

Cinematograf… chiar acasa!

Care sunt desenele animate sau filmele preferate ale copilului? O activitate interesanta este sa le urmariti impreuna (si ce daca le-ati mai vazut de 4 ori?), cu cativa biscuiti, pop corn sau chiar inghetata?

Faceti diverse feluri de limonada

Este important sa se hidrateze in aceasta perioada, de aceea aceasta activitate poate fi si distractiva si destul de utila. Ce zici de o limonada cu felii de capsuni, zmeura si coacaze plutitoare?

Joaca in cada

Baile calde cu faina sau ovaz sunt potrivite pentru zilele in care este deranjat de mancarimile date de veziculele de pe piele il pot ajuta. Lasa-l sa se balaceasca!

Faceti jucarii noi impreuna

Lipiti, colorati, pictati, inventati tot felul de jucarii noi (roboti, obiecte, orice idee nastrusnica puneti-o in practica, atata timp cat ii mai fuge gandul de la plictiseala si de la mancarimi!).

Fiti creativi si spor la joaca!

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Si tu ai un mic pictor in casa?

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here