Copil cu laringita transferat in stare grava la Bucuresti. Proceduri de transfer nerespectate

Un copil cu laringita a fost transferat in stare grava la Bucuresti. Parintii copilului de un an si jumatate din Valcea ii acuza pe medici ca au pus un diagnostic gresit fiului lor. Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, sustine ca procedurile de transfer nu au fost respectate in cazul acestui copil, dar a precizat ca nu poate comenta daca este vorba despre un caz de malpraxis.

Citeste si Mama data in judecata de spital, dupa ce i-a acuzat pe medici ca nu se ocupa de copii

Inspectorii DSP au fost trimisi pentru la Valcea, informeaza Mediafax. Potrivit ministrului Sanatatii, nu au fost respectate procedurile de transfer, pentru ca initial, medicii din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Valcea au incercat sa ia legatura cu reprezentantii unitatilor spitalicesti din Capitala, fara sa urmeze procedura si abia la ora 14 au anuntat Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta.

“Vreau sa scot in evidenta ca Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta, care trebuie anuntat in conditiile in care exista necesitatea transferarii unui caz critic, a fost anuntat la ora 14 (n.r. – 4 ianuarie). La 14:30 Spitalul Marie Curie a acceptat transferul. Copilul a fost transportat de o ambulanta. Pe drum, el a facut un stop cardio-respirator si a fost temporizat la Spitalul din Pitesti pentru a fi resuscitat. El a ajuns la Marie Curie in 5 ianuarie la ora 1. Era deja in stare comatoasa” a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

De asemenea, Sorina Pintea spune ca, in acest moment, pacientul se afla intr-o stare foarte grava.

“Daca este sa comentez posibilul caz de malpraxis nu pot sa fac asta pentru ca specialistii vor decide acest lucru. (…) Pe 3 ianuarie a fost internat initial la Valcea cu diagnosticul de laringita acuta, pe 4 ianuarie starea s-a agravat, iar medicii au decis ca este necesar un transfer la Bucuresti”, a mai adaugat Sorina Pintea.

Ministrul Sanatatii mai spune ca nu va fi trimis Corpul de Control la Valcea, precizand ca inspectorii Directiei de Sanatate Publica fac verificari. Directia de Sanatate Publica din Valcea a spus, ca a fost deschisa o ancheta si se fac verificari.

Presa a relatat in urma cu o zi ca micutul a ajuns la spital cu febra. Acolo I s-a pus diagnosticul de laringita, medicii asigurandu-i pe parinti ca micutul se va face bine. Parintii ii acuza pe medici de neglijenta si sustin ca analizele copilului au fost facute abia in a doua zi de internare, cand medicii au decis sa-l transfere la un spital din Capitala. De asemenea, familia sustine ca au fost nevoiti sa cumpere un aparat de aerosoli pentru care nu ar fi primit instructiuni de folosire de la medici.

Vezi si Alerta privind o crema de pe piata folosita si de copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here