Alerta privind o crema de pe piata folosita si de copii

O crema de pe piata folosita si de copii si de adulti pentru tratarea bolilor de piele, inclusiv dermatite si psoriazis, precum si pentru tratarea arsurilor este acum in atentia autoritatilor, dupa ce austriecii au emis o alerta cu privire la continutul acesteia. In timp ce Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM) atentioneaza publicul larg sa nu achizitioneze crema cu pricina, producatorul si persoanele care o utilizeaza reactioneaza vizavi de retragerea produsului de pe piata.

Aur Derm crema cu mimoza, smirna si propolis este produsa de Laur Med, care sustine ca a urmat o reteta originala de catre specialisti (farmacisti, medici, biologi), pe baza de extracte de mimoza tenuiflora, smirna si propolis. Potrivit acestuia, extractul de Mimoza tenuiflora a fost dovedit (prin studii clinice in SUA si Mexic) ca fiind deosebit de eficient in vindecarea unor forme usoare de cancer de piele sau vindecarea dupa radiatii (solare, cobalto-terapie,etc). Propolisul este recomandat ca adjuvant in arsuri de gradul II si III (inclusiv celor datorate iradierii si cobalto-terapiei), alergii, psoriazis, zona zoster, suprima rapid durerea, cicatrizeaza fara urme dermatoze de orice fel, acnee, pete, ciuperci, herpes, tonic capilar. Cu un tratament intens, riguros si sub supravegherea medicului, folosirea cremei Aur derm duce la tinerea sub control si chiar la vindecarea in anumite cazuri a psoriazisului, se arata in descrierea produsului.

Compozitia cremei declarata de producator este urmatoarea: extract de mimoza tenuiflora 3%, smirna 3%, propolis 5%, excipienti pana la lOOg (tanine, saponine, alcaloizi, arazinoza, xiloza, fîtosteroizi, ramnoza). Dar un raport al austriecilor a identificat in compozitie substante active medicamentoase. Raportul il puteti citi aici

,,Crema a fost notificata ca si produs cosmetic, cu declararea unor ingrediente naturale, continand in realitate substante active medicamentoase cu efectul terapeutic specific, identificate de autoritatea austriaca de profil, care a emis o alerta in acest sens”, scrie ANMDM.

Raportul austriac arata ca produsul contine 3 anestezice locale, un cortizonic puternic (clobetasol), diclofenac si un antifungic, scrie dr. Carina Mihai, medic reumatolog intr-o postare pe facebook.

ANMDM atrage atenția ca Aur Derm crema cu mimoza, smirna si propolis nu este inregistrata ca si medicament.

,,ANMDM a intreprins toate demersurile care se impuneau in acest caz, in limita de competenta a institutiei. Avand in vedere posibilul impact negativ asupra sanatatii persoanelor carora li se administreaza acest produs, ANMDM atentioneaza pacientii, publicul larg sa nu achizitioneze AUR DERM CREMA CU MIMOZA, SMIRNA SI PROPOLIS, aflat inca pe piata, pana la finalizarea procedurii de retragere de la comercializare, urmata de distrugerea produsului”, a avertizat agentia.

Ce spun parintii care folosesc produsul la copii

Aura Cristina Bunoro este mama unei fetite careia crema i-a facut bine, dupa ce a incercat mai multe produse, dar fara rezultat.

,,Vorbesc din proprie experiență! Este o cremă foarte bună! Să i se permită să se reglementeze în vreun fel și să rămână pe piață! Aur Derm cu mimoză, propolis și smirnă este una dintre cele mai bune creme! Stelianei nu îi trece lichen nitidus decât cu ea! Asta după ce ne-am chinuit cu creme pe bază de cortizon, imunomodulatoare și alte minuni! Se face o imensă nedreptate dacă această cremă se retrage de pe piață!”, a scris mama pe facebook.

Alti parinti ai caror copii sufereau de dermatita atopica severa si au folosit produsul, sustin ca i-a ajutat crema.

,,Medicina moderna a ridicat din umeri: nu se stie de la ce e… am ajuns la cortizon. Aur derm cu mimoza ne-a salvat viata la propriu. Am vorbit telefonic cu administratorul LaurMed (numarul este disponibil pe prospect). Acuzele nu sunt intemeiate. M-au informat ca firma va veni cu o pozitie oficiala in curand, ceea ce au si facut. Tot respectul”, a postat Daniel Dscr.

Multumim ca ati luat pozitie fata de afirmatiile defaimatoare! Am utilizat multe creme „sintetice” inainte de a ajunge la aur derm si pot spune ca se vede clar diferenta. Dupa tratamentul cu creme ce contineau cortizon si alte minuni fetita mea facea pusee de dermatita mai grave decat cele pe care le tratasem. Dupa tratamentul cu crema aur derm mimoza intervalul intre puseele de dermatita s-a marit si gravitatea lor s-a redus. Succes in activitatea dvs! Cred ca ar trebui sa luati legatura oficial cu acel laborator si sa verificati ce creme au testat ei. Posibil sa fie in piata si produse contrafacute.”, e de parere Scutelnicu Simona

Ce parere are producatorul

Laur Med Plant a spus ca a aflat ca pe site-ul BASG ( entitate subordonata autoritatilor din Austria) exista o atentionare privind produsul  Aur Derm Mimosa potrivit careia in componenta acestuia au fost regasite, prin testarea de catre OMCL ( laborator austriac), elemente ce nu erau mentionate in ambalajul produsului. Aceste elemente ar putea clasifica acest produs drept unul farmaceutic si nu unul cu principii active naturale.

,,Desi intelegem pe deplin misiunea autoritatilor mai sus enuntate, mentionam faptul ca nu ne-au fost solicitate, pana in prezent, pe cale formala, mostre ale produselor noastre pentru a fi testate de catre autoritatile austriece, si, ca atare, sunt cateva elemente ce ridica semne de intrebare. In acest sens, subliniem inca o data faptul ca suntem la dispozitia autoritatilor in a oferi produsele noastre fabricate in mod controlat, din produse naturale, sub atenta supraveghere in laborator, asigurand astfel o sursa clara pentru orice teste considerate potrivite. Misiunea noastra este de a oferi produse cu principii active naturale care sa amelioreze/atenueze efectele afectiunilor mentionate pe ambalaj si, ca atare, nu concepem utilizarea altor componente de natura sintetica si respingem vehement acuzatiile / presupunerile. In clarificarea aspectelor defaimatoare care iata, au dus la crearea unui val de neincredere printre clientii nostri fideli, am comunicat si intarim faptul ca suntem de acord cu testarea in conditii optime a produselor si asumarea rezultatelor.

Intrucat aceste proceduri necesita timp, facem apel la bonitatea castigata in timp si la calitatea produselor pe care le folositi in mod frecvent, pana la clarificarea acestor aspecte”, a postat pe facebook producatorul.

Autor: Alexandra Manaila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here