Simptomele astmului alergic la copii

Conf. dr. Roxana Maria Nemes, medic primar pneumolog, medic specialist pediatru la Institutul de Pneumologie Marius Nasta, cercetator stiintific, doctor in stiinte medicale, ii avertizeaza pe parinti ca nu tot ce suiera si tuseste este astm bronsic. Despre simptomele astmului alergic la copil, specialista sustine urmatoarele: un copil care tuseste in afara unei viroze respiratorii, si a carei tuse ramane reziduala si se asociaza uneori cu o lipsa usoara de aer, trebuie vazut de un medic specialist.

Vezi si Copilul astmatic trebuie evaluat multidisciplinar

,, Daca tusea reclamata de copil, de bona, de familie, de cineva din anturaj, este un element constant, daca este o tuse iritativa cu predominenta nocturna, daca e insotita de o senzatie de constrictie de apasare toracica, de acele elemente de rinita, de secretii apoase, de stranut, de o lipsa de odihna a copilului respectiv, el trebuie vazut de medicul specialist”, a precizat dr. Roxana Maria Nemes, enumerand astfel simptomele astmului la copii.

,,Nu trebuie sa va sperie vizita la medicul specialist, pentru ca marea arta este in primul rand de a exclude acest diagnostic, nu de a pune acest diagnostic”, a mai spus medicul pneumolog pediatru.

Odata stabilit diagnosticul de astm bronsic la copil, el trebuie doar gestionat correct si acest lucru se face prin vizitele regulate la medicul specialist. Evaluarea periodica este foarte importanta, pentru ca trebuie mentinut copilul in functie ventilatorie maximala si, de asemenea, gasirea acelor markeri biologici care sa-l ajute pe copil si pe familia acestuia sa duca o viata absolut normala.

Vezi si De la dermatita atopica la rinita alergica si astm bronsic

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here