„Am nevoie de tine”, cantec dedicat copiilor din orfelinate

Cu ocazia Zilei Copilului, JYSK Romania lanseaza videoclipul “Am nevoie de tine”, in care 10 artisti dau voce dorintei copiilor din orfelinate de a avea o copilarie. Videoclipul transmite mesajul campaniei „Am nevoie de tine”, pe care JYSK Romania si Hope and Homes for Children Romania o desfasoara in luna iunie. Campania atrage atentia asupra nevoii de a inchide orfelinatele si de a oferi o copilarie asa cum merita copiilor din ele. Initiativa campaniei ii apartine lui Alex Bratu, Country Manager pentru JYSK Romania si Bulgaria si membru in cadrul Board-ului Hope and Homes for Children, care a si compus si scris versurile unui cantec dedicat copiilor din orfelinate – „Am nevoie de tine”.

Alex Bratu – JYSK Romania

Prin intermediul acestui cantec, Alex Bratu si alti 10 artisti, reuniti sub numele „Friends of Hope and Homes” indeamna la fapte bune in luna iunie – o donatie de 2 euro / luna prin SMS in beneficiul Fundatiei Hope and Homes for Children contribuie la inchiderea orfelinatelor din Romania si gasirea celor mai bune alternative pentru copiii din ele, printre care se numara si constructia de case de tip familial.

„A face bine celor de langa tine, si in special celor vitregiti de soarta, nu trebuie sa fie o obligatie, ci un fel de a fi, o stare de spirit. Responsabilitatea sociala nu are termen limita, o data la care se considera a fi implinita. Munca in slujba celorlalti nu se termina niciodata. Campania «Am nevoie de tin» este despre fiecare dintre noi si despre cum intelegem sa ne raportam la responsabilitatea sociala pe care o avem., a declarat Alex Bratu, Country Manager, JYSK Romania si Bulgaria.

Citeste si Ziua Nationala a Copilului Adoptat, serbata pe 2 iunie in Herastrau

Artistii Alexandra Ungureanu, Alexandra-Maria Hojda, Ligia Hojda, Flavia Hojda, Laura Mihaila, 1Q Sapro, Adrian Marias (aka Geagea), Pavel Ulici, Marius Popa si Andrei Neagu au raspuns afirmativ invitatiei lui Alex Bratu, astfel devenind vocea copiilor din orfelinate care au nevoie de o copilarie asa cum merita si de un viitor mai bun. Videoclipul cantecului poate fi vizionat la http://bit.ly/cantecamnevoiedetine. Orchestratia si aranjamentul muzical sunt realizate de Adrian Tabacaru.

une puse pe ritmuri muzicale. Caritate. Despre asta este vorba in campania «Am nevoie de tine». Este extraordinar cand reprezentantii unei companii au astfel de initiative prin care isi doresc sa ii ajute pe cei mai vulnerabili copii ai Romaniei, acesti copii ai nostri, ai tuturor. In luna in care sarbatorim copiii si copilaria, sa le dam sansa la o copilarie asa cum merita. In ce fel vom sti sa le imblanzim destinele spune multe despre viitorul nostru ca natie.”, a spus Dragos Bucurenci, director de dezvoltare, Hope and Homes for Children.

Campania se va desfasura pe intreaga durata a lunii iunie, iar pentru fiecare donatie de 2 euro efectuata prin SMS in aceasta perioada, JYSK Romania va dona alti 2 euro. Mai multe infromatii despre campanie pot fi gasite pe www.hopeandhomes.ro/amnevoiedetine.

Alexandra Ungureanu

La fiecare 9 ore, un copil este abandonat in maternitate

Dupa o perioada petrecuta in maternitate (nu exista statistici oficiale referitoare la timpul petrecut de un copil in maternitate), ajunge in grija unui asistent maternal sau intr-o institutie de tip vechi (asa numitul orfelinat).

Unul din trei copii din Romania traieste in conditii de saracie, nu are haine si incaltaminte, nu frecventeaza scoala si gradinita si, in unele zile, nu are ce manca. De aceea, de multe ori, parintii aleg sa isi lase copiii in grija statului, in orfelinate, unde vor primi mancare. Dar vor fi privati de afectiune.

Traumele si consecintele devastatoare ale institutionalizarii copiilor sunt printre cele mai dure forme de abuz si violenta. Copiii care cresc in orfelinate manifesta intarzieri in dezvoltarea fizica, emotionala, sociala si cognitiva. Tinerii care parasesc institutiile au probleme in a deveni independenti si sunt expusi la abuz, exploatare, trafic sau comportament antisocial.

Alternativa este inchiderea orfelinatelor si gasirea celor mai potrivite solutii—cat mai aproape de mediul familial—pentru copiii din ele. Odata scosi din institutii, copiii pot fi reintegrati in familiile lor, naturale sau extinse, atunci cand acestea ofera conditii potrivite, pot ajunge in grija unor asistenti maternali sau pot fi adoptati. Copiii care au nevoie de ingrijire specializata si pentru care reintegrarea in familie si asistenta maternala nu sunt posibile sunt mutati in case de tip familial. Casele de tip familial dezvoltate de Hope and Homes for Children ofera copiilor si tinerilor un mediu cat mai apropiat de cel familial. Intr-o astfel de casa traiesc maximum 10-12 copii care se bucura de gazduire, ingrijire, educatie, sprijin emotional si consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viata independenta.

JYSK Romania in calitate de partener strategic al Hope and Homes for Children sustine programul de inchidere a orfelinatelor prin oferirea de sprijin pentru mobilarea si dotarea caselor de tip familial dezvoltate de Fundatie. Pana acum, 16 case de tip familial deschise sau in curs de deschidere au fost amenajate datorita sprijinului oferit de JYSK Romania in cadrul programului de inchidere a orfelinatelor.

Daca in 1998, peste 100.000 de copii erau abandonati in orfelinate, in 2018, numarul copiilor institutionalizati a ajuns la mai putin de 6.500. Hope and Homes for Children a jucat un rol important in reducerea acestui numar.Misiunea Fundatiei este inchiderea tuturor orfelinatelor din Romania pana in anul 2026.

Citeste si Viata in orfelinate: lipsa iubirii si a apropierii, principala cauza a problemelor de dezvoltare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here