Ziua Nationala a Copilului Adoptat, serbata pe 2 iunie in Herastrau

copil adoptat

Ziua Nationala a Copilului Adoptat va fi serbata pe 2 iunie de catre Asociatia Tzuby’s Kids, in parteneriat cu Alianta Romania Fara Orfani in Parcul Herastrau din Bucuresti (Pajistea Pescarus – Roaba de Cultura. In Romania, avem peste 50.000 de copii lipsiti de ingrijire parinteasca dintre care aproape 20.000 sunt institutionalizati in apartamente sociale, case sociale sau chiar centre. Din pacate, odata intrati in sistem, copiii stau in medie 7,5 ani, doar 6% sunt declarati adoptabili si doar 2,5% sunt adoptati efectiv in fiecare an.

Vezi si Andreea Marin a adoptat o fetita de 9 ani din Africa

Sunt invitati parinti si copii, precum si orice persoana care doreste sa afle mai multe informatii despre adoptie sau copiii aflati in dificultate din Bucuresti si Romania. Tzuby’s Kids va avea amenajat un stand de unde pot fi obtinute informatii valoroase, direct de la specialisti, despre adoptie si despre situatia copiilor din sistemul de protectie.

Evenimentul se va desfasura in intervalul 14,00 – 19,00 si va include activitati de conectare parinti-copii, face painting, ateliere de pictura si desen, tir cu arcul. Incepand cu ora 18,00, formatia New Levites va sustine un concert de muzica gospel pe scena pajistii.

Va puteti manifesta interesul pentru eveniment la https://www.facebook.com/events/304703760445650/

Roaba de Cultura  – un proiect dezvoltat de Asociatia Green Revolution, pozitionat in parcul Herastrau, zona Pescarus, este un loc special, care aduna continut si intamplari diverse, de la muzica rock, pop, blues sau jazz la muzica veche, in interpretari inedite si interesante, seri de poezie, filme altfel decat mainstream si alte evenimente interesante. RDC este o oaza de relaxare in Parcul Herastrau, zona Pescarus, o alternativa inedita de petrecere a timpului liber, care ofera buna dispozitie pentru toti aceia care aleg spatiul verde pen tru relaxare; un festival al culturii in natura, din primavara pana-n toamna; o cale prin care publicul se incarca mereu cu energie pozitiva si impartaseste bucurii cu cei dragi.

Citeste si Povestea Anei Maria Gombos, profesoara necasatorita care a adoptat o fetita

Scopul Asociatiei „Tzuby’s Kids” este ca fiecare copil sa beneficieze de o familie, organizatia implicandu-se activ in promovarea adoptiei, a plasamentului familial si in sprijinirea integrarii copiilor in familii. Alianta Romania fara Orfani (ARFO) reuneste organizatii nonguvernamentale si religioase, firme, persoane publice si private avand ca scop mobilizarea societatii inspre manifestarea grijii fata de copiii aflati in dificultate.

Vezi si Asociatia “Tzuby’s Kids” marchează intr-un mod inedit Ziua Internationala a Familiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here