4 sfaturi pentru ca începutul de alăptare să fie mai blând

sursa foto: baby-chick.com

Una dintre cele mai extraordinare experiențe din viața unei femei este atunci când devine mamă.  În momentul în care un copil intră în viața cuiva, acesta aduce- pe lângă o mulțime de responsabilități – și sentimentul etern de beatitudine. Un copil îl crești, dar te și crește, îți deschide ochii asupra multor lucruri pe care poate că fără el nu aveai cum să le știi, să le conștietizezi. Iar una dintre experiențele de care poate să aibă parte femeia, chiar imediat după naștere este alăptarea.

Alăptarea este cel mai bun cadou pe care îl poți face bebelușului tău.

Pe lângă beneficiile emoționale pe care aduce, alăptarea oferă și o serie de beneficii pentru dezvoltarea adecvată a bebelușului, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Multe mame susțin că alăptarea ar fi ca o sărbătoare prin care celebrezi legătura dintre mamă și copil. Iar ca această sărbătoare să nu fie umbrită de nori negri, s-ar putea ca aceste sfaturi să te ajute astfel încât începutul de alăptare să fie cât mai blând.

Sprijinul partenerului: s-a demonstrat: alăptarea poate fi mai ușoară și poate dura mai mult dacă există un sprijin solid din partea partenerului. Partenerul poate participa la cursurile prenatale sau de alăptare. Suportul lui te poate ajuta să scapi de presiunea și stresul legate de perioada prin care vei trece, mai ales imediat după naștere. Poți citi aici mai multe despre implicarea tatălui în procesul de alăptare.

Suportul familiei și prietenilor: mama, mama soacră, sora, cumnata, precum șoi alte mame prietene care susțin alăptarea, alăptează sau au alăptat pot fi o sursă de sprijin la început de drum în alăptare. Este important să rămâi motivată, să fii încurajată, să ai parte de empatie din partea celorlalți, să ai cu cine să poți vorbi deschis, liber despre orice grijă ai.

Consultant în alăptare: multe mame sunt sfătuite să apeleze cu încredere la un specialist în alăptare atunci când iși doresc să alăpteze, dar întâmpină unele provocări la început de drum (sfârcuri inversate, bebelușul nu se atașează corect la sân, fren lingual, are nevoie să i se explice mai bine pozițiile de alăptare etc).

Cursuri de alăptare: multe mame care doresc să alăpteze sunt sfătuite în ultimul trimestru de sarcină să participe la cursuri de alăptare unde vor putea primi mai multe informații despre cum să se pregătească pentru alăptare, despre cum să atașeze corect copilul la sân, despre care ar fi principalele provocări pe are le-ar putea întâlni la început de alătare etc. Tot acolo poți cunoaște și alte viitoare mame cu care poți ține legătura după naștere, împărtășind din experiențele trăite.

S-ar putea să-ți placă și: 11 sfaturi ca sa ai un start bun in alaptare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here