Un medic a demisionat si altul a fost suspendat, dupa scandalul cu bebelusul incinerat la Campina

Un medic a demisionat si altul a fost suspendat, dupa scandalul cu bebelusul incinerat la Campina. Medicul neonatolog care era de garda in ziua cand un bebelus nascut prematur la Spitalul Municipal Campina a fost incinerat a demisionat, iar medicul ginecolog de serviciu nu mai poate desfasura niciun fel de activitate medicala in spital, pana la finalizarea anchetei interne.

Vezi si Anchete in cazul unui bebelus nascut prematur, care a fost incinerat la cateva ore dupa nastere

Surse medicale au declarat pentru corespondentul MEDIAFAX, ca o decizie prin care medicului ginecolog implicat in scandalul bebelusului incinerat i se va interzice sa mai faca garzi in spital sau sa ofere consultatii in policlinica va fi emisa in cursul zilei de luni.

Masura este luata pana la finalizarea anchetei interne desfasurate la nivelul spitalului, dupa ce un bebelus nascut prematur la Spitalul Municipal Campina a fost incinerat dupa cateva ore, fara sa fie urmati toti pasii legali.

In plus, spun sursele citate, medicul neonatolog care era de garda in ziua in care s-a nascut copilul a demisionat imediat dupa ce a fost declansata ancheta.

Conducerea Spitalului Municipal Campina, judetul Prahova, si procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Campina fac anchete in cazul bebelusului nascut prematur, care a fost incinerat la cateva ore dupa nastere, existand suspiciuni ca acesta nu s-a nascut mort, cum i s-ar fi spus mamei. In plus, nu s-ar fi urmat toti pasii legali pentru ca micutul sa fie incinerat.

Vezi si 31 de copii salvati de sub ruinele a doua scoli distruse in Indonezia

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here