Anchete in cazul unui bebelus nascut prematur, care a fost incinerat la cateva ore dupa nastere

Conducerea Spitalului Municipal Campina, judetul Prahova, si procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Campina fac anchete in cazul unui bebelus nascut prematur, care a fost incinerat la cateva ore dupa nastere, existand suspiciuni ca acesta nu s-a nascut mort, cum i s-ar fi spus mamei.

Vezi si Ancheta la Spitalul Judetean Baia Mare in cazul unui bebelus nascut mort

Managerul Spitalului Campina, Calin Tiu, a declarant corespondentului MEDIAFAX, ca a luat decizia sa anunte organele de ancheta si sa faca verificari interne dupa ce s-au ridicat mai multe semne de intrebare in cazul unui bebelus nascut prematur de o tanara de 20 de ani, careia i s-a spus ca a nascut un copil mort.

„Am avut o suspiciune de procedura medicala defectuoasa si am sesizat Parchetul. Si noi facem o ancheta interna pentru a vedea ce s-a intamplat”, a declarat Tiu.

Surse medicale au precizat ca tanara, in varsta de 20 de ani, din Brebu, a fost internata in timpul zilei si a nascut in timpul noptii, prematur, pe cale naturala, in cursul saptamanii trecute, un copil care cantarea 500 de grame. Medicul i-ar fi spus tinerei ca nou-nascutul este mort, iar la cateva ore bebelusul a fost incinerat, dupa ce mama si-a dat acordul.

Anchetele desfasurate urmeaza sa stabileasca daca bebelusul s-a nascut viu si a murit dupa nastere sau daca s-a nascut mort. Primele rezultate ale verificarilor arata, totusi, ca bebelusul era mort in momentul incinerarii.

Procedurile legale arata ca directorul spitalului si conducerea sectiei ar fi trebuit sa-si dea si ei acordul pentru incinerare, lucru care nu s-a intamplat.

Medicul care s-a ocupat de tanara a declarat, in fata conducerii spitalului, ca nu a gresit, spun sursele medicale.

Citeste si Anchetă la Spitalul Judeţean Vaslui în urma decesului unui bebeluş

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here