2500 de cupluri sau persoane singure vor putea primi sprijin financiar pentru procedurile necesare obținerii unei sarcini

În curând va fi aprobată hotărârea de guvern prin care 2500 de cupluri sau persoane singure vor putea primi sprijin financiar pentru procedurile necesare obținerii unei sarcini. Este vorba despre un ajutor de maximum 15.000 de lei, iar din 2023 numărul persoanelor sprijinite va crește până la 10.000, potrivit celor declarate de Gabriela Firea, minitrul Familiei, pe pagina sa de Facebook.

Vești despre programul social de creștere a natalității. În curând, aprobăm în Guvern hotărârea prin care acordăm un sprijin financiar cuplurilor sau persoanele singure pentru a efectua procedurile necesare obținerii unei sarcini. Anul acesta, acordăm acest ajutor pentru 2.500 de cupluri și persoane singure, iar din 2023 vom sprijini, anual, 10.000 de cupluri sau persoane singure. Susținem astfel tinerii care își doresc copii, dar nu îi pot avea din cauza infertilității” a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului Familiei se fac pași importanți în parteneriat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, în privința modului de implementare a programului social de creștere a natalității.

Ajutorul financiar primit de cuplurile și femeile din România care au indicație în vederea efectuării procedurilor de specialitate va fi de maximum 15.000 RON pentru decontarea cheltuielilor necesare creșterii natalității”, a mai scris ministrul Familiei în postare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here